Morčacie pečené so zemiakmi a cibuľou (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Rímsky hrniec je skvelý pomocník. Stačí doňho poukladať ingrediencie, ochutiť ich a strčiť všetko do rúry..... A je uvarené!
6 porcií |
20-30 minút príprava |
90-100 minút na 210-175 °C |
Postup
- Morčacie stehno
- pokrájame na väčšie kúsky,
- zatiahneme na kvapke oleja a necháme ho mierne opiecť.
- Medzitým si očistíme zemiaky, nakrájame ich na štvrťky a vyložíme nimi rímsky hrniec. Ochutíme ich hrubou soľou a rascou.
- Na zemiaky preložíme opečené morčacie mäso,
- ochutíme ho soľou, drvenou rascou, mletým čiernym korením, majoránkou a sladkou červenou paprikou.
- Do medzierok nastrkáme cibuľu pokrájanú na štvrťky, jemne osolíme, pridáme pár lístočkov sušenej šalvie a tymiánu.
- Zalejeme výpekom a kvapkou bieleho vína a dáme piecť do rúry na 210°C, neskôr teplotu znížime na 175 °C.
- Po upečení povyberáme šalviové lístky
- a podávame s obľúbeným šalátom alebo kyslou uhorkou, cviklou, čalamádou...