Morčacie pečené so zemiakmi a cibuľou (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Rímsky hrniec je skvelý pomocník. Stačí doňho poukladať ingrediencie, ochutiť ich a strčiť všetko do rúry..... A je uvarené!

6
porcií
20-30 minút
príprava
90-100 minút
na 210-175 °C

Postup

  1. Morčacie stehno
  2. pokrájame na väčšie kúsky,
  3. zatiahneme na kvapke oleja a necháme ho mierne opiecť.
  4. Medzitým si očistíme zemiaky, nakrájame ich na štvrťky a vyložíme nimi rímsky hrniec. Ochutíme ich hrubou soľou a rascou.
  5. Na zemiaky preložíme opečené morčacie mäso,
  6. ochutíme ho soľou, drvenou rascou, mletým čiernym korením, majoránkou a sladkou červenou paprikou.
  7. Do medzierok nastrkáme cibuľu pokrájanú na štvrťky, jemne osolíme, pridáme pár lístočkov sušenej šalvie a tymiánu.
  8. Zalejeme výpekom a kvapkou bieleho vína a dáme piecť do rúry na 210°C, neskôr teplotu znížime na 175 °C.
  9. Po upečení povyberáme šalviové lístky
  10. a podávame s obľúbeným šalátom alebo kyslou uhorkou, cviklou, čalamádou...