Dusené morčacie mäso

Morčacie mäso s baklažánom

Autor receptu: gerfi

Tento recept je moja prvotinka, ktorú tu zverejňujem i keď vlastných receptíkov mám v šuflíku viac. Morčacie mäsko máme radi, používame ho aj namiesto bravčovinky. Na jeseň si kúpime celú morku z domáceho chovu, naporcujeme, zmrazíme a postupne počas roka varíme.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Večer pred varením morčacie stehno vykostíme, nakrájame na kocky a dáme do pácu z korenín, soli a oleja.
  2. Baklažán očistíme, nakrájame na kocky, nasolíme a opečiem na olivovom oleji. Z panvice ho odoberieme.
  3. Vo výpeku z baklažána opečieme aj mäso, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a neskôr aj olúpané a nakrájané paradajky. Podusíme. Na záver, keď už je mäso mäkké, pridáme opražený baklažán. Premiešame, ale už nedusíme, aby sa baklažán nerozvaril.
  4. Podávame s ryžou, prípadne ugrilovanou zeleninkou. Dobrú chuť!