Dusené morčacie mäso
Morčacie mäso s baklažánom
Autor receptu: gerfi
Tento recept je moja prvotinka, ktorú tu zverejňujem i keď vlastných receptíkov mám v šuflíku viac. Morčacie mäsko máme radi, používame ho aj namiesto bravčovinky. Na jeseň si kúpime celú morku z domáceho chovu, naporcujeme, zmrazíme a postupne počas roka varíme.
4 porcie |
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Večer pred varením morčacie stehno vykostíme, nakrájame na kocky a dáme do pácu z korenín, soli a oleja.
- Baklažán očistíme, nakrájame na kocky, nasolíme a opečiem na olivovom oleji. Z panvice ho odoberieme.
- Vo výpeku z baklažána opečieme aj mäso, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a neskôr aj olúpané a nakrájané paradajky. Podusíme. Na záver, keď už je mäso mäkké, pridáme opražený baklažán. Premiešame, ale už nedusíme, aby sa baklažán nerozvaril.
- Podávame s ryžou, prípadne ugrilovanou zeleninkou. Dobrú chuť!