Mäsové guľky
Mäsové guľky

Morčacie guľky bez lepku s pečenými zemiakmi

novalim - fotkanovalim, 27. mája 2022. Komerčný recept.
Morčacie guľky bez lepku s pečenými zemiakmi
Foto: novalim

Poznáte to...po obede všetci najedení, a vás čaká neporiadok v kuchyni. Čo tak obed navarený pre celú rodinu z jedného pekáča? A k Zobraziť celý popisPoznáte to...po obede všetci najedení, a vás čaká neporiadok v kuchyni. Čo tak obed navarený pre celú rodinu z jedného pekáča? A k tomu ešte aj bezlepkový. Náš recept na morčacie guľky so šampiňónmi a hráškom bez lepku s pečenými zemiakmi vás presvedčí o tom, že sa to dá. Nielen, že si pochutná celá rodina, ale vyhnete sa aj zdĺhavému upratovaniu po obede. Čo vy na to? Vyskúšate?
Zdroj: www.novalim.sk

4-6
porcie
30 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
1-2 PL
500 g mleté
1 PL nasekaná
1/2 ČL
1 ks
50 g
60 ml
200 g
1 PL
750 ml (alebo bujón natur bez gluténu)
250 ml
2 ČL
1 ČL
1 hrnček (mrazený)




Postup

  1. 1

    Zemiaky umyjeme, osušíme a aj so šupkou nakrájame na štvrtiny. Vložíme ich do pekáča, premiešame s olejom a osolíme.

  2. 2

    V mise zmiešame spolu mleté morčacie mäso, nasekanú petržlenovú vňať, vajce, tymian, strúhanku a mlieko. Osolíme a okoreníme podľa chuti a všetko spolu dôkladne spracujeme na hladkú hmotu. Vytvarujeme guličky, ktoré ukladáme do pekáča pomedzi zemiaky.

  3. 3

    Šampiňóny očistíme a nakrájané na štvrtiny ich pridáme k zemiakom a mäsovým guličkám. Múku metličkou premiešame s vychladnutým vývarom, smotanou, provensalským korením a horčicou a nalejeme do pekáča.

  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 30-40 minút. Na posledných 5 minút pečenia prisypeme hrášok. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

tessia
Je tam priveľa vody. 400 ml by stačilo. Inak super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia