Morčacia ihla

Morčacia ihla s pečenými zemiakmi a uhorkovým dipom (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Morčacie stehno nakrájame na väčšie kocky, cuketu na kolieska, slaninu na plátky. Mäso osolíme a okoreníme.
  2. Striedavo napichujeme na ihly alebo špajdle mäso, cuketu a slaninku. Opečieme sprudka na olivovom oleji a zapečieme v rúre zohriatej na 180 °C 15 – 20 minút.
  3. Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska, dáme na plech, pridáme soľ, korenie, maslo. Pečieme pri 180 °C asi 40 minút, kým nebudú mäkké. Po upečení pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
  4. Uhorkový dip: Uhorku očistíme a nastrúhame najemno. Z nastrúhaných uhoriek cez sitko vytlačíme šťavu. Pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie, nasekaný kôpor, jogurt, šťavu z polovice citróna, lyžičku cukru a lyžičku olivového oleja. Všetko zamiešame.