Morca-dellová omáčka na špagety

mimka946 - fotkamimka946, 8. novembra 2013
Morca-dellová omáčka na špagety
Foto: mimka946

Je veľmi rýchla,chutná a nikdy neostavaju zbytky a s kombinaciou struhaneho syra su bombastické

Suroviny

1 ks
4 ks alebo klobása
100 ml podľa chuti
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Cibuľu opražime na oleji a pridáme nakrajane párky a opečieme.

  2. 2

    Pridáme morcadellu,prilejeme trocha vody (asi 0,5dcl - len vyplachneme konzervu),pridáme kečup a chvíľku povaríme.Podávame so špagerami a syrom :)

Diskusia k receptu

mirop
jezisikriste.... takze do konzervy narveme parky a kecup a je to bombasticke???
majkaaaa
a co tak oprazit parky na cibulke a cesnaku ,pridat rajcinovy pretlak a fazulu z konzervy chvilu povarit a pridat bazalku.toto mi pripomina recepty z mimibazaru,parky,eidam,kecup a tatarka a manza si cvachta.
afataga
a potom chodte na obed do restiky, ked tam takto varia vyuceni kuchari :-)
mimka946
skuste,a uvidite ze je to skvele a na morca delle nieje nič zle :) nepaci sa? prosim tak to nerobte,nevyjadrujem sa.
elef
preboha ,ved ma 18 rokov ,co jej nedate pokoj,ja v jej veku som neuvarila nic,ani caj:)
kika1212
@elef , no vidíš a iní v 18-tke majú výučný list kuchár-cukrár. Však si prečítaj mimkin prifil
eviana
@kika1212 , @mimka946 má len 18 a zatiaľ študuje, čo znamená, že výučný list nemá a teda @afataga v reštaurácii môže tak maximálne praxovať ako pomocný kuchár, je to ešte mláďatko, len sa učí. Ruku na srdce a zamyslite sa, ako ste na tom boli v jej veku Vy. Súhlasím s @elef , mňa v jej veku hlavne zaujímali namiesto varenia ale že úplne iné činnosti :))). Veď ona tiež časom do toho príde, mne sa páči jej snaha :) A trošku ma prekvapilo @kika1212 , že kritizovať vieš, ale gramatiku neovládaš.
cathyc
mňa zaráža ako na tejto vareche dokážu byť ľudia na seba zlí.
rikardo1979
@cathyc presne ako pises.ak sa dakomu nepaci, tak prosim nevar to, ved nik nikoho nenuti. a myslim ze komentu su tu hlavne na to aby clovek prehodil par slov a dodal chut do pokracovania, trochu potesil nejakym tim slovom za snahu ktoru ludia vynalozia aby sem prispeli. Ako ja osobne nemam rad frflanie a osocovanie a podobne veci. Ak teda mi daco v recepte vadi alebo by som daco inak robil, tak jednoducho napisem len konstatovanie a odporucanie ze co by som ja urobil inak, co za co by som zamenil atd.
Treba si uvedomit ze kazdy robi podla svojho uvazenia, schopnosti a zrucnosti a dostupnych zdrojov. Ale hlavne je ze ludia sa chcu podelit o to svoje, a nik to nerobi zo zistnych dovodov, nik za to nieje plateny.
Takze @Mimka946 ak ti chuti tak to je super a to je hlavne ;)
luss44
súhlasím s @rikardo1979. Prečo by takéto špagety nemali byť dobré? morcadellu poznám, takéto rýchle večere oceňujem hlavne v lete, keď sa nechce nikomu stáť pri sporáku, len bez párkov. Netreba hneď autorku aj s jedlom zhadzovať a zosmiešňovať, ja si @Mimka946 pamätám ešte z leta, ako bola zanietená pre zaváranie, mám rada mladých ktorí sa chytajú varešky, veď koľké dievčatá v jej veku nevedia ozaj nič v kuchyni... je tu veľa rcp o ktorých si pomyslím svoje, ale nebudem ich zosmiešňovať len preto, že ja by som to nejedla, keď to niekomu chutí, prosím. Tak buďte zhovievavé aj k začínajúcim kuchárkam. Kritika sa dá podať aj slušnejšie...
pusta
naprosto súhlasím a zdieľam úplne názor s @rikardo1979 (y)
@mimka , neboj, nie všetci sme vyrástlli na šampiňónoch a šľahačke, často aj tvoja Morca-dellova omáčka dobre padne a príde vhod :-)
boxik
Priznám sa že osobne nejak zvlášť neobľubujem špagety , ale keďže pre pokoj v rodine ich sem tam doma máme , tak pre mňa musia byť výlučne s Morca-dellou a ak ju táto dievčina ešte vylepšila má moje sympatie.
micanela
urcite boli chutne, nedaj sa odradit - raz za cas konzerva nikoho nezabije
mojicka
tak ja inak spagety ako bez morcadely nerobim :-) takze sa nedaj odradit :-) osobne ked nemam struhany syr, tak pridam do nej taveny syr v cerievku....a chuti to bozsky, a kedze milujem kukuricu, tak si do nich sem tam pridam konzervicku :-) a su genialne :-)
renener
Podobne to robim roky, len vodu som nepridaval a kecup az dodatocne zamiesal....vzdy ma toto jedlo potesilo. ale mozno skusim este pridat ako tu niekto pisal cesnak, bazalku...Je to otvoreny recept a chutny, rychly a vydatny...:)
katy483
Niekedy v časovej tiesni alebo tej finančnej, tiež siahnem po morca-della omáčke /tatrakon/. Prídám do nej len cesnak,bazalku,olivy +syr na špagetky :) Aj keď preferujem omáčky s čerstvých rajčín,alebo pretlaku,výnimočne však siahnem aj po tejto omáčke a nevidím v tom nejaký prehrešok hodný ukameňovania... peace
gandalf
Miesto párkov som dal pohárik konzervovaného bravčového mäsa vo vlastnej šťave a tiež to bolo skvelé.Ale robím to aj s párkami,len akurát som ich nemal kúpene.Je to rýchle,chutné jedlo a dobre zasýti.
misaa
Sranda aky je trend navazat sa jeden do druheho. Ja idem hned na tu morca-dellu aj s parkami, cibulou, cesnakom, bazalkou a vselicim a spolu s detmi si zaspominame na splav v lete a cestoviny s morca-dellou urobene na varici?
martinkopf
Ďakujem vám mám 17 rokov a nebol som si istý ako správne spraviť špagety, vďaka vášmu receptu si ich môžem spraviť s istotou že nič nepokazím😊




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia