Moravský vrabec, dusená kapusta a knedľa

butcherButcher, 38 ročný muž, limerick, irsko, 26. júla 2010 22:56
Ďalšie jeho recepty »

Moravský vrabec, dusená kapusta a knedľaFoto: butcher

niečo z tradičnej českej kuchyne

6
porcií
30 min
príprava
75 min
na 180 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    takže mäso nakrájame na väčšie kusy, môže byť pliecko, bôčik, ale ja som našiel naozaj pekný krk a neodolal som. no keď už to máme nakájané, všetko to potrieme pretlačeným cesnakom a soľou. v pekáči rozpustíme masť a mäsko prudko opečieme zo všetkých strán. podlejeme (každý čo zrovna popíja - pivo, víno), prikryjeme a dáme piecť do trúby. pred dopečením odokryjeme a necháme zapiecť, kým nám mäso pekne zčervená.

  2. 2

    kým sa mäso pečie, udusíme kapustu. slaninku nakrájame na drobno, necháme vyškvariť trochu masti, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, opražíme. keď je cibuľa do sklovita, pridáme cukor, necháme trochu skaramelizovať, pridáme kapustu (ak je moc kyslá, treba ju prepláchnuť vodou, no kto má ako rád), premiešame, pridáme korenie, bobkov list a dusíme do mäkka.

  3. 3

    knedlík si buď kúpime, alebo my čo nám nič iné nezostáva urobíme. skvelý recept tu: Varená knedľa (fotorecept)

ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (4,8 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist