Moravský vrabec, dusená kapusta a knedľa

Moravský vrabec, dusená kapusta a knedľa
Foto: butcher
butcherButcher, recept pridal: 26. júla 2010 22:56Ďalšie jeho recepty

niečo z tradičnej českej kuchyne

Suroviny

6
porcií
30
minút
príprava
75
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

takže mäso nakrájame na väčšie kusy, môže byť pliecko, bôčik, ale ja som našiel naozaj pekný krk a neodolal som. no keď už to máme nakájané, všetko to potrieme pretlačeným cesnakom a soľou. v pekáči rozpustíme masť a mäsko prudko opečieme zo všetkých strán. podlejeme (každý čo zrovna popíja - pivo, víno), prikryjeme a dáme piecť do trúby. pred dopečením odokryjeme a necháme zapiecť, kým nám mäso pekne zčervená.

2

kým sa mäso pečie, udusíme kapustu. slaninku nakrájame na drobno, necháme vyškvariť trochu masti, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, opražíme. keď je cibuľa do sklovita, pridáme cukor, necháme trochu skaramelizovať, pridáme kapustu (ak je moc kyslá, treba ju prepláchnuť vodou, no kto má ako rád), premiešame, pridáme korenie, bobkov list a dusíme do mäkka.

3

knedlík si buď kúpime, alebo my čo nám nič iné nezostáva urobíme. skvelý recept tu: Varená knedľa (fotorecept)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alexdidi, 27. júla 2010 o 09:59
    naozaj dobrá česká klasika...a myslím, že už aj slovenská


  • jezibabka1, 27. júla 2010 o 12:22
    joooj, to by som si dala:))) ukladám si, dík:)


  • janadelfi, 27. júla 2010 o 17:18
    Robievam aj ja .... Moravský vrabec mňam..... asi zajtra urobím.... dnes mi zostala knedľa z kôprovej omáčky.... tiež bola super, ale bolo jej málo... vďaka za pripomenutie :-)


  • evanaaa, 27. júla 2010 o 18:08
    Len raz som to robila, lebo v Bille mali hotové váčšie kúsky mäsa a bolo tam, že moravské mäso, tak ma napadlo ho urobiť, keď ho takto pripomenuli.


  • sovka62, 27. júla 2010 o 19:45
    Jáj, český trojboj vepřo, knedlo, zelo ja teda môžem. Výborné.


  • evanaaa, 28. júla 2010 o 17:09
    Opravujem, nie mäso, ale priamo: moravský vrabec. Stačilo len dochutiť a dať piecť.


  • mamilllaria, 27. marca 2011 o 12:22
    @butcher uz som moravskeho vrabca varila 10 krat a a moj syn sa na tento obed vzdy tesi.
    Dakujem za recept.


  • honestka, 27. marca 2011 o 20:00
    u nas bude dnes na veceru. tiez robime tak svojsky a vzdy je to ten skvely trojboj ako povedala @Sovka.


  • almur, 8. mája 2013 o 09:23
    Tak dnes presne idem robiť brabca...počas dlhšieho pobytu v ČR mi okrem výbornej svíčkovej chutil najviac...i keď všade ho robia trochu ináč .Už sa mi zbiehajú slinky...všetkým kdo ho môžu a majú radi prajem dobrú chuť.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablková pita
Syn sa chystal striekať chardonnay v hone Ingle. Musel som sa poponáhľať. V strede hektárovej vinice pri kamenici rastie statná letná jabloň. Má veľké tvrdé plody s ružovými škvrnkami.

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.

Turecká kuchyňa: Hosť do domu - boh do domu
Seriál SVETOVÉ KUCHYNE dnes z orientálneho Turecka od našej Varecháčky Cesminaz.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist