Moravské koláče

monda - bez fotkymonda, 19. februára 2013
Moravské koláče
Foto: monda

Moravské koláče sa u nás zjedia na jedno posedenie, preto ich robievam častejšie. Sú moc dobrej chuti, máme ich radi aj do práce z Zobraziť celý popisMoravské koláče sa u nás zjedia na jedno posedenie, preto ich robievam častejšie. Sú moc dobrej chuti, máme ich radi aj do práce z nich občas prinesiem a len tak sa po nich zapráši.

20
porcií
35 minút
na 200 °C

Suroviny

30 g
25 dkg
25 dkg
2 ks
300 ml
100 g
štipka
Plnka:
25 dkg
1 ks
podľa chuti
1 čl
Posýpka:
6 PL
6 PL
0,5 dcl




Postup

  1. 1

    Do misky preosejeme múku, pridáme cukor, zmäknutý tuk, žĺtky a soľ. Z vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Potom si pridáme tento kvások, mlieko a vypracujeme hladké cesto. Poprášime ho múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme vykysnúť.

  2. 2

    Na pomúčenej doske si rozváľkame vykysnuté cesto a povykrajujeme kolieska s pohárom, ako ked robíme väčšie šišky. Pripravíme si plnku: Tvaroh si vymiešame s kryšt.cukrom, vanilkovým cukrom,citron.kôrou a škoricou. Naplníme každý jeden kus kolieska a zatočíme ako na buchty. Vytlačíme si do nich jamky menším dnom pohárika.Každú jamku si naplníme slivkovým lekvárom.

    Moravské koláče - obrázok 2
  3. 3

    Posýpka:Múku, kryšt.cukor a rozpustené maslo si zmiešame dokopy ,aby sme dostali hrudkovitú štruktúru. Okraje koláčikov si potrieme žltkom a lekvár zasypeme posýpkou aj boky. Necháme ešte pokysnúť a potom dáme na vymastený plech .Pečieme na 200 stupňov v elektrickej trúbe asi 35minút, / ja tak pečiem,/ale každý si sám ladí svoju trúbu.

    Moravské koláče - obrázok 3
  4. 4

    Ked sa nám upečú tak si ich ešte posypeme práškovým cukrom.

    Moravské koláče - obrázok 4
  5. 5

    Veľmi dobre chutia aj s mliečkom.

    Moravské koláče - obrázok 5
  6. 6

    A ešte jeden záber - moravského koláčika.

    Moravské koláče - obrázok 6

Diskusia k receptu

monnikka
koláčiky ako na zavolanie - presne takéto chcem dcére na víkend upiecť a prekvapiť ju, lebo ich má rada, ešte som nepiekla, tak urobím podľa tvojho parádneho receptu, vďaka
radost
pomoooc!!!rataaa!!!!
čo tu je tých dobrôt!!!až mi je do "pláče"!!!prestaňte tu už dávať tie -nielen moravské - koláče!!!!ja chcem teraz chudnúť!!!
moje bunky len na maškrty tu čakajú-aj virtuálne blaho v tuk premieňajú..!!idem sa liečiť na Prednú Horu-nech urobia zo mňa zas nezávislú-normálnu-stvoru...či tam len alkoholovú závislosť liečia?aj toto je choroba!!!všetci =varechári= ma tu ničia!!!...:-))))))
marienka44
@Monda , zajtra sa ich prave chystam robit. Aj u nas idu na odbyt. :-)
Len ja do tvarohu davam aj jeden zltok a asi 1PL majzeny, aby plnka bola kompaktna. Chvalim a ukladam do KK.
andulicek
Hotovo, prvý pokus mi nevyšiel ale tento druhý! Také sú mäkučké!
chatarka
Je síce veľa hodín ale my sme dostali chuť na moravské koláče. Tento recept sa nám zapáčil. Cesto už kysne, plnka nachystana. Budeme mať veľmi chutné a sladké raňajky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia