Moravské koláče

Vladimír Rybár
šéfkuchár hotela Lux v Banskej Bystrici, 12. novembra 2010 9:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Moravské koláčeFoto: Pravda - Ivan Majerský


Suroviny

Cesto:
20 g
30 g
150 ml
50 ml
2 ks
250 g
Tvarohová náplň:
150 g
1 vrecko
20 g
1 ks
20 g
Lekvárová náplň:
100 g
30 ml
Maková náplň:
100 g
50 g
50 ml
Posýpka:
25 g
60 g
50 g

Postup prípravy

  1. 1

    Z droždia, cukru a vlažného mlieka si pripravíme kvások. Do kvásku pridáme zvyšné suroviny a pripravíme cesto, ktoré necháme vykysnúť.

  2. 2

    Keď je vykysnuté, urobíme malé bochníky, do ktorých v strede spravíme jamku, ktorú naplníme plnkou a posypeme posýpkou.

  3. 3

    Nakoniec všetko upečieme v stredne vyhriatej rúre do zlatista.

ohodnoť recept:
Hlasovalo 6 ľudí (3,8 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist