Moravské koláče fotorecept

frona - fotkafrona, 26. februára 2012
Moravské koláče (fotorecept)
Foto: frona

Takéto koláče som začala robiť len asi pred rokom. Recept na cesto mi dala kolegyňa. Nebol to ale recept na moravské koláče, ale na Zobraziť celý popisTakéto koláče som začala robiť len asi pred rokom. Recept na cesto mi dala kolegyňa. Nebol to ale recept na moravské koláče, ale na štedrák. Ja som to raz vyskúšala a už iné cesto nerobím. Koláčiky sú výborné aj na druhý deň, keď pravda zostanú. Tak som si povedala, že sa s vami oň podelím. Postup som nefotila, lebo keď som ich piekla, ešte som nevedela, že ich sem dám.

23 ks
porcií
60 minút
príprava
45-60 minút
na 200 °C

Suroviny

560 g
100 g (margarín)
100 g
1 ČL
1 ks
1 ks (42g)
60 g
250 ml vlažné
Plnka:
250 g
100 g
1 ks
2-3 PL
1 ks
asi 50 g
100 g
50 ml na potretie




Postup

  1. 1

    Urobíme kvások z kvasníc, cukru a mlieka. pridáme múku, maslo(stačí aj nakrájané na kúsky), masť, vajce a soľ a dobre vypracujeme cesto. (keď sa robí štedrák, tak netreba kysnúť, može sa hneď s ním pracovať) Ja som ale nechala cesto vykysnúť asi pol hodinky. Cesto rozváľame na plát a pokrájame na štvorce ako na buchty. Na každý kúsok dáme tvarohovú plnku a urobíme buchtičky.

  2. 2

    Pripravíme si plech s pečiacim papierom a poukladáme buchty tak, aby sa dali rukou roztlačiť na tenšie koleso a dáme na vrch kúsok lekváru. Potrieme okraje olejom a dáme do rúry piecť

    Moravské koláče (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mala som 3 ks takýchto plechov po 8 ks.

    Moravské koláče (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

danculka
Presne takéto robím aj ja ,ale ešte lekvár posypem,drobenkou,máš ich pekné ani drobenka nechýba...:)))
frona
ďakujem, už ich zostalo len tak pomenej.....večer príde vnúčik z prázdnin, tak sa určite do nich pustí
frona
ďakujem všetkým za pridané chvály.
jerica
@frona koláče , hlavne kysnuté sú u nás obľúbené, vydarené ich máš:-)
frona
@sonulienka nech sa páči, budeš vítaná :-)))
@jerica mne sa páči tento recept preto, že cesto je výborné aj na druhý deň
afataga
krasne, vyskusam aj toto cesto, zda sa byt take fajne :-)
valeri
Jááááj pochúťka, ja som ich práveže už aspoň rok a možno aj viac nerobila. Vďaka za pripomenutie
afataga
dnes som robila toto cesto, lebo sa mi zapacilo, len som ubrala trochu masla a dala som iny pomer muk, trochu aj celozrnnu, vykyslo mi uplne uzasne, az som sa bala ze mi utecie z pekarnicky a potom z plechu :-) robila som zaviny, ale jedna polovica sa mi pri valkani strasne trhala, myslela som, ze je to tou celozrnnou mukou, ale druha polovica isla krasne vyvalkat, nechapem to, ale cesto je chutne, urcite ho urobim zas
frona
možno tá druhá polovica bola už prekysnutá. vtedy to robí kysnuté cesto. Mnesa to teda ešte nikdy nestalo, ale je pravda, že cesto vygúľam hneď,ako ho vyberiem z misky.
afataga
dakujem za odpoved, ja som cesto dala miesit pekarnicke, potom som ho vybrala a rozdelila na polovice, ked som valkala prvu, ta sa mi trhala, druha isla pekne, taka zahada
ilusa
Frona,vdaka tebe ,teda tvojmu receptu som sa skamaratila s kysnutym cestom.Nikdy som nebola spokojna,ale dnes ano.Robila som s orechami a druhe s tvarohom.Vyborne sa s tym cestom pracuje a kolaciky krasne a dobre.Odteraz iba tvoj recept.Vdaka.
frona
@Ilusa ďakujem za komentár a som rada, že sa ti robilo z cestom dobre.Práve teraz robím z neho taký jablkový len tak na plech a jablká hore s posýpkou. mňam už sa syn vytešuje
frona
ano viem, že by tam mala byť posýpka, ale ja ich robím takto




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia