Moravské koláče fotorecept

luliatko - fotkaluliatko, 31. januára 2012
Moravské koláče (fotorecept)
Foto: luliatko

..receptov na moravské koláče je tu množstvo, mne sa najviac osvedčil tento.. kysnuté koláče, záviny, buchty nikdy nechýbajú pri chatovačkách Zobraziť celý popis..receptov na moravské koláče je tu množstvo, mne sa najviac osvedčil tento.. kysnuté koláče, záviny, buchty nikdy nechýbajú pri chatovačkách na stole:)

24
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

500 g
4 ks
200 ml
6 KL
42 g
250 ml
štipka
 , lekvár, maslo, škoricový cukorvý cukor




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások z mlieka, cukru a droždia, po napučaní vylejeme do múky, pridáme trošku soli, 4 žĺtka a vypracujeme cesto. Postupne pridávame aj olej..trvá to dlhšiu dobu, kým cesto pohltí všetok olej..cesto nemusíme dávať kysnúť..

    Moravské koláče (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    .. cesto si rozváľkáme, rozkrájame na štvorce. Ja plním tvarohom zmiešaným so škoricovým cukrom (niekedy pridám aj jedno žĺtko). Vyformujeme malé buchtičky, do ktorých spravíme dierku, potrieme bielkom a na vrch dáme slivkový lekvár (tentokrát som použila namiesto tuhého lekváru, slivkový džem, ale neroztiekol sa:))..nakoniec posypeme posýpkou z masla, hladkej múky a cukru(dala som aj vanilkový cukor)..pečieme na 160°C asi 20 - 25min.. závisí od typu rúry..

    Moravské koláče (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

3sandra3
moravské koláče máme veľmi radi... máš ich krásne
jarunka
Ja som ich piekla asi pred par tyzdnami. Boli vyborne. Ty ich mas tiez krasne.
makinka31
aj ja ich mám v receptoch ale ako hanácke koláče, vydarili sa
pacik
@luliatko nevieš mi poradiť, prečo mne z nich vždy narastú počas pečenia také kopce s posýpkovou "snehovou" čiapočkou?
luliatko
@pacik : mne niekedy počas pečenia tiež vytvoria také nepekné kopce, no po vybratí z rúry kopec zas spadne.. ja robievam dosť veľkú a hlbokú jamku v strede buchtičky a keď dávam lekvár, namočím si trošku prsty vo vode a zahladím, no a keď dávam mrveničku tiež niekedy ešte trošku pritlačím.. snáď pomôže:)
medovnicek
krásne koláčiky, určite niekedy vyskúšam aj tieto tvoje, ja rada pečiem z kysnutého cesta a rada ho robím vždy nejako troška inak
luliatko
ďakujem za milé komentáriky..
@tatranka : aj pre mňa sú to najobľúbenejšie koláče.. piekla som ich aj na pohostenie komisie pri mojich bakalárskych štátniciach...a pri konci keď už sme si pripíjali, jeden z komisie sa spýtal, že "koho babka piekla tie výborné koláčiky?":))
irenaw
mňam, krásne sa ti vydarili a že je to dobrota to je jasné :)
muneca
skusila som ich aj ja mozem povedat ze su vyborne. po upeceni som ich potrela roztopenym maslom a s troskou rumu. no nemaju chybu.
cica2
nádherne sa ti vydarili, sú ako maľované :-)...kk




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia