Moravská polievka

redakcia - fotkaredakcia, 4. decembra 2009
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
100 g
50 g
1 vrchovatá PL
3-4 l
4 PL
250 ml
250 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Očistenú zeleninu nakrájame na malé kúsky a urestujeme na masle doružova spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou. Potom ju zaprášime múkou, zalejeme 1 l vody, pridáme paradajkový pretlak a víno, všetko dobre rozmiešame a varíme, až kým zelenina nezmäkne.

  2. 2

    Potom do polievky vmiešame vlažnú smotanu a polievku rozmixujeme alebo prepasírujeme.

  3. 3

    Pridáme kolieska klobásy a povaríme. Podľa chuti prisolíme.

Diskusia k receptu