Moje plnené kurča (fotorecept)

Autor receptu: sonamat

Kurča v akcii kúpite v obchode bežne - a môže to byť dobré riešenie pre rodinný obed, ale bežná úprava pečením alebo na grile sa mi zdá dosť jednotvárna a preto som hľadala zmenu. Inšpiráciu som našla, keď som sa naučila kompletne vykostiť kurča. Vznikol recept, ktorý umožňuje z jedného kurčaťa uvarit dva obedy pre štvorčlennú rodinu.

6
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kurča umyjeme a kompletne vykostíme. (Rozrežeme pozdĺž hrudnej kosti. Prstami oddelíme prsia od kosti, vyberieme ich a dáme bokom. Ďalej pokračujeme vo vykosťovaní prstami tak, že vyberieme postupne všetky kosti, okrem najmenších kostí na krídlach. Nožom prerežeme len šľachy na kĺboch, aby sa dali ľahšie vybrať.)
  2. Pripravíme si plnku: Ryžu uvaríme. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu do sklovita, potom pridáme nakrájané šampiňóny. Podusíme, podlejeme trošku vodou a dusíme do zmäknutia. Keď sú šampiňóny mäkké, necháme z nich odpariť vodu, pridáme uvarenú ryžu a surové vajíčka a všetko spolu premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti a touto zmesou naplníme vykostené kurča.
  3. Kurča zašijeme, potrieme sójovou a worcestrovou omáčkou, posypeme petržlenovou vňaťou a dáme do vyhriatej rúry piecť pri teplote 180 stupňov do zlatova (30 - 40 minút).
  4. Upečené kurča rozporcujeme a podávame najlepšie so zemiakovou kašou a šalátom.
  5. Zostali nám nespracované kuracie prsia, ktoré použijeme na večeru, alebo ďalší obed.