Moje plnené kurča (fotorecept)
Autor receptu: sonamat
Kurča v akcii kúpite v obchode bežne - a môže to byť dobré riešenie pre rodinný obed, ale
bežná úprava pečením alebo na grile sa mi zdá dosť jednotvárna a preto som hľadala
zmenu. Inšpiráciu som našla, keď som sa naučila kompletne vykostiť kurča. Vznikol
recept, ktorý umožňuje z jedného kurčaťa uvarit dva obedy pre štvorčlennú rodinu.
6 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Kurča umyjeme a kompletne vykostíme. (Rozrežeme pozdĺž hrudnej kosti. Prstami oddelíme prsia od kosti, vyberieme ich a dáme bokom. Ďalej pokračujeme vo vykosťovaní prstami tak, že vyberieme postupne všetky kosti, okrem najmenších kostí na krídlach. Nožom prerežeme len šľachy na kĺboch, aby sa dali ľahšie vybrať.)
- Pripravíme si plnku: Ryžu uvaríme. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu do sklovita, potom pridáme nakrájané šampiňóny. Podusíme, podlejeme trošku vodou a dusíme do zmäknutia. Keď sú šampiňóny mäkké, necháme z nich odpariť vodu, pridáme uvarenú ryžu a surové vajíčka a všetko spolu premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti a touto zmesou naplníme vykostené kurča.
- Kurča zašijeme, potrieme sójovou a worcestrovou omáčkou, posypeme petržlenovou vňaťou a dáme do vyhriatej rúry piecť pri teplote 180 stupňov do zlatova (30 - 40 minút).
- Upečené kurča rozporcujeme a podávame najlepšie so zemiakovou kašou a šalátom.
- Zostali nám nespracované kuracie prsia, ktoré použijeme na večeru, alebo ďalší obed.