Moje medové rezy fotorecept

pn - fotkapn, 3. októbra 2012
Moje medové rezy (fotorecept)
Foto: pn

tieto rezy robievam dost často,su velmi makke a topia sa v ustach

7-8 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1 ks
150 g
1 KL
50 g
2 PL
2 PL
450 g
1 PL
Krem:
4 dcl
2 1/2 PL
3 PL
1 ks
150 g
2 PL
Čokoladova glazura:
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    pripravime si všetky suroviny

    Moje medové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    priprava cesta: všetky suroviny na cesto okrem muky si vymiesame v miske ktora moze ist na šporak lebo sa cesto musi najprv zohriat.dame na šporak a stale miešame kym zacne soda penit

    Moje medové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ked nam soda zapeni,pridame muku

    Moje medové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vymiešame hladke cesto,ktore je trosku gumove kvoli medu ale sa velmi dobre valka

    Moje medové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vyvalkame si platy kym je cesto este teple(lahsie sa valka) ja inac rozdelim na tri časti a vyvalkam tri platy na velkost plecha,dame na plech, ja som si dala mastny papier (tento krat som vyvalkala dva velke platy,ktore som rozrezala este na plechu,a jeden plat na plovicku plecha-preto je moj rez s piatimy platmi)ale robievam aj s tromi ked chcem mat viac kuskov :) kazdy plat som piekla 8 minut na 180st. upecene platy dame na utierku jeden na druhy.

    Moje medové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krem: do mlieka si dame muku(kopcove PL),cukor,vanilka -uvarime si z toho puding

    Moje medové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ked nam vychladne pridame maslo a rum a dobre vymiešame

    Moje medové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    krem natrieme na platy este v ten den ked sme ich upiekli aby nam pekne zmakli.ak ich nechame na druhy den tak nezmaknu a budu tvrde. dame do chladnicky

    Moje medové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    druhy den natrieme čokoladu(ktoru sme roztopili nad parou aj s cerou)

    Moje medové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    pokrajame a mozeme podavat s kavičkou

    Moje medové rezy (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

tatranka
Veľmi pekné a vydarené zákusky.Takéto medové rezy som začala piecť podľa mojej svokry.Vždy,ako mladomanželku jej syna, ma vítavala pri návšteve medovými chutnými koláčikmi.
Takže podobný recept som podedila.
helca103
Vydarili sa Ti, máš ich ukážkové ako z cukrárne, robím podobné a môžem len odporúčať.
lusinkab
mas ich nadherne,ako by ich jedna mater mala :-) ulozene a vyskusam podla teba
jarunka
Velmi pekne, vydarene zakusky, nase najoblubenejsie.
babav
Vyborny zakusok...velmi pekne prezentovany recept;-)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Veľmi dobre vyzerajú. Uložím a určite vyskúšam, medové mám veľmi rada. Môj recept je tiež dobrý ale, až po 3 dňoch sú jedlé.
lusinkab
.......a vies co idem sa ja do nich pustit :-))))) vsetko mam doma a aspon potesim priatela :-)))
ula2
Podobný recept mám aj ja ,naozaj sú famózne ...odporúčam vyskúšať.
lusinkab
no neviem kde sa stala chyba ale uz viem naisto,ze podla tohto receptu uz nikdy robit nebudem :-( tak ako som sa na nich tesila tak mam teraz po radosti a to som recept do bodky dodrzala a naozaj tam ide len 1kl kakaoveho prasku???kedze to moje cesto ani zdaleka nevyzera tak ako to tvoje :-( taketo nervy pocas pecenia som este asi nikdy nemala
valeri
Podarili sa Ti, mám veľmi podobný recept ale bez kakaa a robím ich často, hlavne prv, kým boli doma deti, sú výborné. Aj plnku máš rovankú, ja dávam pod plnku natenko rebarborový džem. Máme ich veľmi radi.
lusinkab
@margaretka28 nabuduce vyskusam podla teba,kedze rozky co som robila podla teba boli uzasne tak som si ista,ze bude aj tento receptik :-)
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@lusinkab ,je mi luto,že sa ti nepodarili.ja ich stale robievam ako som napisala a vždy su dobre,naozaj mi je luto :(
@margaretka28 ,urcite vyskusam aj tvoje :)
lusinkab
@pn no aj mne ale urobila som zopar keksikov a zvysok zamrazila a pouzijem to ako struhane cesto na nejaky kolac,kedze najprv som mala v plane to hodit do kosa ale ja neznasam s plytvanim jedla tak som to urobila aspon takto :-) ale chutovo je velmi dobre len ta konzistencia mi nejako nesla do hlavy :-) ale aj to sa predsa stava ale keksiky z cesta chutili :-)
martinka78
Júúj - medové rezy - to mi pripomína Vianoce, u nás sa robievali len vtedy, počas roka nie, tak sme sa na ne vždy tešili.
mamatata2
Prekrásne, môj muž také ľúbi. Ukladám a možno sa na Vianoce osmelím.
narciska
aj ja som robila medové rezy ale do cesta nešlo kakao. Uložím si tento recept a vyskúšam ich podľa neho urobiť. ale vyzerajú výborné.
evanaaa
@lusinkab , prosím ťa, čo sa ti na tom nepodarilo? Cesto za surova, alebo už upečené? Vyvalkať? Pýtam sa preto, aby som vedela, čoho sa vyvarovať. A piekla si pláty na opačnej strane plechu? To aj @pn zabudla napísať, ale usudzujem, že ich v plechu nepiekla.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@evanaaa ,ano platy som piekla na opacnej strane plechu ako to je na obrazku č.5,to cesto je dost makke,tak snim treba mat dost trpezlivosti,valkat treba normalne na muke,aj ja som sa ho bala prvy krat piect ale ked som ho vyskusala tak bolo vsetko v poriadku :)
anina6
na medové rezy som ešte nenabrala odvahu, väčšinou som si kúpila hotové medové pláty a krém som urobila. tie tvoje však vyzerajú úžasne, tak ich veru oprobujem.
danadam
presne takto vyzerali medove rezy od mojej babky, urcite vyskusam. Dakujem za pekny receptik.
luccy6
Suhlasim s lusinkab, aj mne sa stalo to istej, cesto nemalo tu spravnu konzistenciu a dost som bola sklamana z toho, pretoze bol to prvykrat ked som vyskusala urobit tieto rezy...Mozno to bude aj tym, ze v postupe sa neudava ci zmes ma byt horuca alebo studena , do ktorej sa dava muka, ja som zmes pouzila vychladenu.
45678
Aj mna zlakala uvodna fotka,no som veeelmi sklamana:-( Dodrzala som ako vzdy,presne recept,zmes som vliala horucu,cesto som drzala v teple..a vysledok? Recept neodporucam,vlastna skusenost.
daniela15
Ani mne sa rezy nepodarili. Cesto sa mi drolilo, vobec sa mi ho nepodarilo rozvalkat. Ako tak som cosi nedefinovatelne upiekla, potom pomlela a so salkom urobila gulicky. Ale medove rezy, ktore by sa mi konecne podarili som opat nenasla. Skoda.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia