Moje francúzske zemiaky

alicka80Alicka80, 14. mája 2011 14:53
Ďalšie jeho recepty »

Moje francúzske zemiakyFoto: alicka80

Receptov na francúzske zemiaky je tu veľa, ale z času na čas možno niekomu dobre padne pripomenúť si toto jedlo :-)

8
porcií
80 min
príprava
45 min
na 180 °C

Suroviny

1 kg
4 ks (bezlepkové)
2 ks (bezlepková)
2 ks uvarené natvrdo
200 g , mrkva, kukurica (ja som mala mrazenú)
2 ks surové
1 ks
500 ml
 podľa chuti

Postup prípravy

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, keď vychladnú očistíme ich a nakrájame na kolieska. Tak isto nakrájame špekáčiky, klobásku, cibuľu. Medzitým si uvaríme zeleninu (ja som mala len mrazenú).

    Moje francúzske zemiaky - obrázok 1
  2. 2

    Pekáč, v ktorom to chceme piecť si vymastíme olejom. Prvá vrstva sú zemiaky, ktoré si posolíme a okoreníme.

    Moje francúzske zemiaky - obrázok 2
  3. 3

    Na zemiaky som dala klobásku a nasekanú cibuľu. Klobásky a špekáčiky pred pečením neopekám, lebo mám rada, keď pustia šťavu pri pečení.

    Moje francúzske zemiaky - obrázok 3
  4. 4

    Znovu išla vrstva zemiakov a na ne som dala uvarenú zeleninu a vajíčka na tvrdo.

    Moje francúzske zemiaky - obrázok 4
  5. 5

    Znovu vrstva zemiakov a na ne poukladáme špekáčiky a prípadne zeleninku ak zvýši ako sa to stalo mne :-)

    Moje francúzske zemiaky - obrázok 5
  6. 6

    Posledná vrstva zemiakov a dáme piecť na 15minút do rúry nezakryté. Po 15 minútach zalejeme so smotanou, v ktorej sme rozmixovali 2 vajíčka a dochutili ju. Potom pekáč zakryjeme a pečieme cca 30 minút

    Moje francúzske zemiaky - obrázok 6
  7. 7

    Mne sa zvýšil syr, tak som ho nastrúhala už na upečené zemiaky, ale už ho nezapekala. Len nech sa navrchu roztopí.

    Moje francúzske zemiaky - obrázok 7
  8. 8

    Finálny výsledok na tanieri som nestihla odfotiť, ale zachránila som aspoň posledný kúsok. Prepáčte mi, nie je veľmi estetický, ale je vidieť, že keď zemiaky vychladnú tak pekne držia tvar a aj po následnom zohriatí :-)

    Moje francúzske zemiaky - obrázok 8
ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist