Moja znojemská roštenka

alzbetka2Alzbetka2, 64 ročná žena, Tlmače, 23. júla 2010 22:34
Ďalšie jej recepty »

Moja znojemská roštenkaFoto: alzbetka2

Takúto nejakú roštenku varili v závodnej jedálni ako znojemskú.Ja som ju troška skombinovala s roštenkou na slanine, ktorú zas varievala moja svokra. Toto je výsledok. Podávala som ju s ryžou a uhorkovým šalátom, no na tanieri som jedlo už nestihla odfotiť...

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Množstvo surovín zámerne neuvádzam, záleží na počte stravníkov. Mäso vyklepeme, narežeme kraje, aby sa nestáčalo, potrieme horčicou , okoreníme, poprípade osolíme. /ja som solila už poopekané mäso/

    Moja znojemská roštenka - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu nakrájame na kocky a upražíme.

    Moja znojemská roštenka - obrázok 2
  3. 3

    Na vytopenej masti postupne opečieme mäso z obidvoch strán, keď máme hotovo, tak prikryjeme a dusíme. Ja dusím mäso najprv vo vlastnej šťave a neskoršie podlievam vodou podľa potreby. Keď je mäso hotové, zahustíme troškou hladkej múky rozmiešanej v studenej vode. Krátko povaríme, pridáme nakrájané kyslé uhorky a po chvíli posekané vajce uvarené na tvrdo. Môže sa podávať s ryžou, alebo aj so zemiakovým pyré alebo s varenými zemiakmi-komu čo chutí.

    Moja znojemská roštenka - obrázok 3
ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist