Moja znojemská roštenka

Moja znojemská roštenka
Foto: alzbetka2
alzbetka2Alzbetka2, recept pridal: 23. júla 2010 22:34Ďalšie jeho recepty

Takúto nejakú roštenku varili v závodnej jedálni ako znojemskú.Ja som ju troška skombinovala s roštenkou na slanine, ktorú zas varievala moja svokra. Toto je výsledok. Podávala som ju s ryžou a uhorkovým šalátom, no na tanieri som jedlo už nestihla odfotiť...

Postup prípravy receptu

1

Množstvo surovín zámerne neuvádzam, záleží na počte stravníkov. Mäso vyklepeme, narežeme kraje, aby sa nestáčalo, potrieme horčicou , okoreníme, poprípade osolíme. /ja som solila už poopekané mäso/
Moja znojemská roštenka - obrázok 1

2

Slaninu nakrájame na kocky a upražíme.
Moja znojemská roštenka - obrázok 2

3

Na vytopenej masti postupne opečieme mäso z obidvoch strán, keď máme hotovo, tak prikryjeme a dusíme. Ja dusím mäso najprv vo vlastnej šťave a neskoršie podlievam vodou podľa potreby. Keď je mäso hotové, zahustíme troškou hladkej múky rozmiešanej v studenej vode. Krátko povaríme, pridáme nakrájané kyslé uhorky a po chvíli posekané vajce uvarené na tvrdo. Môže sa podávať s ryžou, alebo aj so zemiakovým pyré alebo s varenými zemiakmi-komu čo chutí.
Moja znojemská roštenka - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • stefanm, 24. júla 2010 o 15:22
    ...hmmm...hovädzinka.To je moje obľúbené.A na slaninke,tak to - áááno.A netreba mi k tomu ani prílohu.Robím podobne,aj s kyslou uhorkou ale ako "Znojemský guláš".Ale čoskoro vyskúšam aj ak roštenku.Určite.Škoda,že nie je foto na tanieri.Ale ....


  • evanaaa, 24. júla 2010 o 17:05
    Alžbetka, ano, toto je znojemské a je jedno z akého mäsa, pokiaľ je to hovädzie, roštenka je na to dobrá. Mám starú kuchársku knihu, takže je to ono, hlavne ak tam idú tie kyslé uhorky. A - STEFANM, foto nemusí byť, stačí, ak máš dobrú predstavivosť.


  • alzbetka2, 24. júla 2010 o 21:42
    @stefanm , to foto na tanieri ma mrzí, ale mäsko aj s ryžou som robila v piatok večer, v sobotu sme sa boli kúpať. Prišli sme hladní, dorobila som len uhorkový šalát, a kým som sa spamätala.....


  • alzbetka2, 24. júla 2010 o 21:49
    @evanaaa , v tej tvojej kuchárskej knihe je aj tá slaninka, alebo to je už len môj výmysel? Zaťka mám z Moravy, tomu takto chutí.


  • evanaaa, 25. júla 2010 o 16:42
    Alžbetka, pozriem sa na to a dám ti vedieť.


  • evanaaa, 25. júla 2010 o 16:51
    Teraz sa vraciam, hľadala som tú roštenku, tam slanina nejde, len tie uhorky, ale našla som Cigánsku roštenku, tam ide aj slanina, aj uhorky, asi som si to splietla, ale veď to je jedno ako sa to volá, keď to je dobré.


  • alzbetka2, 25. júla 2010 o 18:18
    @evanaaa , ďakujem za námahu a máš pravdu, je to jedno, aký to má presný názov, nám to takto chutí.


  • dedostano, 10. septembra 2010 o 10:25
    Posledne som videl prípravu v relácii "Kluci v akci",len sa mi zbiehali sliny v ústach.


  • alzbetka2, 10. septembra 2010 o 13:24
    @dedostano , a ako ju robili? ako ja, alebo inak? aj ja ich rada pozerám... ale tú reláciu som nevidela.


  • frezia, 12. marca 2012 o 18:58
    Dakujem za recept. Idem ju hned uvarit.


  • tono44, 1. septembra 2012 o 14:58
    Ja som taky fanatik na huby.Presne toto robievam,ale pridam namiesto uhoriek huby ked mam.Ale bez vajec.Super papanica :-)


  • frezia, 2. septembra 2012 o 18:15
    A zase som ju uvarila a je fantasticka! Ja nepouzivam muku na zahustovanie,zahustila som ju krasne horcicou.


  • majlus, 2. septembra 2012 o 19:23
    mnam, poznam a uvarím...dík za pripomenutie :)


  • alzbetka2, 2. septembra 2012 o 21:05
    @frezia , som rada, že chutila



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist