Zemiaková baba

Moja zemiaková baba s kuracím mäsom a prerastenou slaninkou

Autor receptu: macka78

30 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Krúpy opláchneme na sitku a dáme variť presne ako ryžu, ale nie úplne do mäkka. Pridáme trošku soli. Kým sa nám varia krúpy, nakrájame si slaninku a kuracie mäso na drobné kúsky. Očistíme cibuľu a cesnak, oddelíme žĺtky od bielkov.
  2. Slaninu dáme na rozohriatu panvicu a popražíme, pridáme nakrájanú cibuľu a nakoniec kuracie mäso. Túto zmes nesolíme, nakoľko slanina je dosť slaná. Necháme vychladnúť.
  3. Očistené umyté zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme 3 žĺtky, 1 ČL Soli, 1 ČL mletej papriky, rascu, majoránku, mleté čierne korenie, strúčiky cesnaku, hladkú múku, vychladnuté krúpy, slaninovú zmes s mäsom a celé to premiešame. Nakoniec vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a štipkou soli a už len zľahka premiešame.
  4. Zmes nalejeme na vymastený a strúhankou vysypaný plech. Pečieme vo vyhriatej rúre 180 - 190 stupňov 1 hodinu.