Moja rybacia polievka fotorecept

jablonovykvet - fotkajablonovykvet, 20. novembra 2015

Vždy mi chutilo halászle, avšak málokedy som mala prístup k viacerým druhom riečnych rýb a ak som už nejaké ryby mala, pripravila som si Zobraziť celý popisVždy mi chutilo halászle, avšak málokedy som mala prístup k viacerým druhom riečnych rýb a ak som už nejaké ryby mala, pripravila som si ich inak. Tak som vyskúšala urobiť si rybaciu polievku z obyčajného filé. Všetkým chutilo a tak ju odvtedy robievam takto.

50 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
7 dl
140 g
1 ks
2 lístky




Postup

  1. 1

    Na oleji som spenila cibuľku dozlatista a potom som pridala mletú červenú papriku. Trochu popražila aby sa uvoľnila typická vôňa.

    Moja rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K cibuľke a paprike som pridala lečo a vývar podľa potreby. Pridala som aj polovicu rybieho filé a dochutila soľou, bobkovým listom, novým korením, čiernym korením a nechala povariť cca 30 minút. Ak máte čas, kľudne môžete variť na miernom plameni aj dlhšie, aby prešli chute, nech sa to aj rozvarí, aj tak sa to bude mixovať.

    Moja rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sa polievka dostatočne dlho varila, povyberala som z nej bobkový list a celé korenia a všetko dokopy pomixovala do hladkej zmesy. Pridala som tam zvyšok rybieho filé (kvôli celým kúskom ryby) a paradajkový pretlak. Kto chce môže dať aj väčšie množstvo filé, príp. inú rybu, ja som použila, čo som mala. Poriadne som zmes premiešala, aby sa mi pretlak rozpustil - ten to celé krásne zafarbil, dochutil aj zahustil. Nechala som variť ďalších 15 minút a výsledok už vidíte na úvodnej fotke. Celkom bolo polievky niečo pod 2 litre. Dobrú chuť!

    Moja rybacia polievka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

45678
Chvalim,dobry napad a chutne vyzerajuci.
duskousko
Absurdne! Motivom predsa bolo, ci malo byt.., ze pani kucharka nemohla zohnat viacero druhov ryb...?! Halaszle sa da robit aj IBA z kapra a nemusi obsahovat aj - akekolvek - "plevelne" ryby...tie su iba na "vylepsenie chuti"...to vsak neznamena, ze budeme prznit kuchynu rybacim (mrazenym!) file... to naozaj nechapem! Ale co uz...nemusim rozumiet vsetkemu...-;)! Proti gustu ziaden disputat! Tak sa hovorilo u nas...nastastie to nerobila pani s klobaskou..., potom by som - aspon kvoli farbe a stiplavosti - doporucoval dunajku, ci cabajku...-:))!
jablonovykvet
@duskousko Absurdny mi pride napad davat do rybacej polievky klobasu a nie rybie file... Je zaujimave ako ste si domysleli co bolo asi motivom, pre tento recept, aj ked som si myslela, ze je to jasne. Ale sam ste napisali, ze to nechapete. Snad Vam postaci vysvetlenie, ze motivom bolo vymysliet jednoduchu alternativu rybacej polievky. Nic ine za tym netreba hladat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia