Moja kuracia mňamka

hrky - fotkahrky, 25. januára 2014
Moja kuracia mňamka
Foto: hrky

Kuracia mňamka preto, lebo máme radi kuracie mäsko a toto je naozaj rýchle na prípravu, iba ho treba vopred trocha naložiť. Stačí tak 2 Zobraziť celý popisKuracia mňamka preto, lebo máme radi kuracie mäsko a toto je naozaj rýchle na prípravu, iba ho treba vopred trocha naložiť. Stačí tak 2 hodinky, ak ste veľmi nedočkaví, inak v pohode aj cez noc.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
2 dcl
2 dcl
8 ks
1 ks
2  dcl




Postup

  1. 1

    Ako prvé si umyjeme a osušíme kuracie horné nožky a naložíme do marinády, ktorá pozostáva z medu, oleja, cesnaku, korenia a sójovej omáčky

    Moja kuracia mňamka - obrázok 1
  2. 2

    Necháme namarinovať minimálne 2 hodiny pred pečením, no najlepšie cca 1 deň vopred

  3. 3

    Uložíme mäsko na pečiaci papier, podlejeme asi 1 dcl vody a necháme piecť. Najskôr kožou dolu, a otočíme potom kožou hore, aby chytila peknú kôrku.

    Moja kuracia mňamka - obrázok 3

Diskusia k receptu

kukulienka71
@Hrky ,horné nožky sú horné stehná?Mohla si dať foto upečených "nožiek",pečené mäsko vyzerá lepšie ako surové...
hrky
jasne kukulienka71 ze horne nozky su samozrejme ze stehna :)
to je nakoniec aj vidno na foto.
bohužial, kým som stihla, ci vlastne nestihla urobit foto, nožky sa raz - dva rozchytali, kedže my ich máme veľmi radi ...
bohus15
Keď čítam, že niečo je "mňamka", tak mi je na zvracanie. odporné klišé!
hrky
neviem, prečo by malo byť slovo mňamka klišé bohus15. Na vracanie z dobrého jedla - potom neviem ako sa to dá nazvať :)
garanco
Aj pre mňa je to slovo strašné - strašné v jeho pôvodnom význame: Hľadala som synonymum slova "mňamka" v synonymickom slovníku a vyšlo mi toto:
Synonymá slova „mňamka” v slovenskom synonymickom slovníku

Slovník skrátil hľadané slovo, pretože nenašiel presný výraz.

mňau napodobňuje hlas mačky • miau • mrau • mrňau • mau: mačka pred dverami ticho mňaukala: mňau, miau, mrňau

mňaučať p.mraučať 1

mňaukať p.mraučať 1
yogicek
garanco - som síce už tiež pekných pár rokov zo školy von ale pokiaľ si pamätám tak slovo mňam je citoslovce a citoslovce sú neohybné, takže slovo mňamka je asi len taký nejaký vymyslený výraz ako označiť dobré jedlo. Ale ako tu už bolo veľakrát povedané, toto nie je o gramatike ale o varení, tak sa treba nad tým povzniesť a hodnotiť viac recepty ako názvy tohoto druhu.
staja
Môže to byť mňamka, ale na obrázkoch, to vyzerá ako by to už raz niekto zjedol.
hrky
staja, neviem ako ty, ale ja sa nepozerám na jedlá, ktoré už niekto jedol...
kukulienka71
@staja ,sú to fotky surového marinovaného mäsa.Myslím,že všetky 3 rovnaké:-)aj ja ľutujem,že @hrky nedala fotky upečených stehien,určite by to vyzeralo vábnejšie!Ale ako vraví,minuli sa skôr,ako stihla nafotiť..Je právom autorky pomenovať jedlo čo najvýstižnejšie.Každému sa takéto slová nemusia páčiť,ale mohol by to vyjadriť aj menej nechutne,@bohus15 !
staja
@hrky , tiež sa na to nepozerám.
Inak ale v úvode pridania receptu administrátor požaduje fotku hotového jedla. Keď ho nemám, nedávam recept von.
hrky
staja, myslím, že tu ide o to, aby sme sa podelili s receptami, nápadmi a jedlami, ktoré možno niekto nepozná. ak sa ti recept nepáči, nikto ti ho nekáže robiť či skúšať a to, či je fotka hotového jedla alebo nie, no hold, nevydalo hotovú fotku, tak ma za to zabiješ ? vyskúšaj recept a fotku si teda urob. už ma prepáčte naozaj unavuje, aby ste tu hodnotili gramatiku, fotky, pridania, opisy a výbery jedál, namiesto toho, aby ste boli radi, že môžete mať nové inšpirácie. táto stránka nie je o kritizovaní, irónii a rýpaní myslím, na to sú iné stránky ako pokec, fb, tak to riešte tam. a ak vás recept nezaujíma, neviem načo vynakladáte energiu a čas jeho komentovaním. nech sa každý najskôr pozrie do svojich radov a uprace si pred vlastným prahom....
ak tomuto niekto rozumie vôbec.
hawk
galia
fajn receptík. a kto má problém so slangovými výrazmi, gramatickými tvarmi, prípadne štylistikou pridaného receptu nech si ide ventilovať svoje ego do jazykovej poradne, prípadne na iné fórum. zaujímajú nás tu recepty a nie názor na to, či niekto súhlasí s názvom jedla akým ho autor nazval.
ebetka
Dnes som toto robila, aj ked radsej z prs a na steakovej panvici. Ta marinada je fakt super. Diky moc za recept
jujoska
tak sorry @hrky ale dat tri rovnake obrazky masa v marinade.... ked uz lezies von pred verejnost s receptom, tak by si si mohla dat trochu viac zalezat. Alebo aspon v uvode napisat, preco nemas fotku s hotovym jedlom. Ved to moze byt vyborne jedlo, ale malokto dostane chut toto navarit, ked zbada taku fotku. Namiesto urazania sa a rozculovania sa nad komentarmi by si si mohla vstupit do svedomia, priznat chybicku a nabuduce zapracovat, aby si tu mala len nadsene komentare. Su tu baby, ktore sa sami zo seba smeju nad svojimi nepodarkami a vedia z toho vtipne vykorculovat. Ved to ber aj ty s humorom a nie ako stara ufrflana babka
1x staja
radox1
nic v zlom,ale 2 deci sojovej omacky?take mnozstvo zabije celu chut toho masa,je jedno ci pouzijes kuracinu,bravcove....,chut bude stale rovnaka.dokedy bude slovenskym folklorom do vsetkeho cpat sojovu omacku,ktora iba przni charakt.chut masa?
hrky
kto nema rad sojovu omacku, nikomu ju nenutim radox1 a sirup...
hrky
jujoska, neleziem nikam pokiaľ viem, iba som pridala recept, na to tu táto stránka je a prepac, ale nebudem sa nikomu spovedat a ospravedlnovat, ake obrazky som dala a ake nie:) a uz vobec nie, kde co napisem, ci na zaciatku ci na konci :))
troska smiesne sa mi to zda v tom, ze ide o recept a nie kritizovanie postupov, napadov a realizacii, komu sa nepaci, nech to neskusi, komu sa paci, boli zatial spokojni :) je na rozhodnuti kazdeho, nikto tu nikoho nenuti a nikto sa ani neuraza. v tom by si sa myslim skor mala zamysliet ty a nie mi radit, aby som si dala ci nedala zalezat. do svedomia si skus vstupit ty, ked tu niekomu, koho ani nepoznas pises ze niekam lezie.... a uz vobec si prepac pd teba vyprosim prirovnavania..
len toľko :)
hrky
@galia , trafila si :)
rozum zostava stat, ze si tu niektorí mýlia dojmy s pojmami :))
tiginko
no tak ja sa teda zastanem @jujosky , pretože má pravdu a tiež vôbec nechápem, prečo si @hrky taká podráždená. Čo ťa osy poštípali? Dúfam, že ja môžem, kedže som už nejaký recept pridala...
hrky
tiginko, nie som podrazdena, to kazdy kto sa obhajuje musi byt podrazdeny ? zvlastne :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia