Moja knedľa

faktja - fotkafaktja, 11. marca 2013
Moja knedľa
Foto: faktja

celkom sme si ju obľúbili

4
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

10 ks
4 ks
1/4 l
1 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    rôzne druhy slaného pečiva naktájam na kocky a vysuším v trúbe

    Moja knedľa - obrázok 1
  2. 2

    vymiešam mlieko s vajíčkami, soľou a korením a zalejem pečivo...na masle opražím nasekanú cibuľu a petržlenovú vňať a primiešam do zmesi...na potravinovú fóliu naložím masu a vytvarujem knedliky...

    Moja knedľa - obrázok 2
  3. 3

    vložím do vriacej vody a varím 25 minút...

    Moja knedľa - obrázok 3
  4. 4

    tentokrát som to podávala s reznikmi, mrkvou dusenou na masle a domácoiu "tatarkou"...

    Moja knedľa - obrázok 4

Diskusia k receptu

zinnajdha
je fajn. Robím podobne, len bez mlieka. Je ľahšia ( t.j kocky namočím iba do vyšľahaných vajec bez mlieka). Namiesto mlieka v prípade potreby dolejem trocha H2O.
modrykamen
Aj moja. Akurát dávam o dve vajcia viac. Ináč moje deti, nevesty a vnukovia to jedávajú za studena ako zákusok. Dakedy som knedľu varil v mikroténovom sáčku.
1x faktja
medovnicek
ja zvyknem knedľu kupovať pre nedostatok času, ale tento recept sa mi páči a odložím si ho
1x faktja
jozka2
vyzera dobre ale mala si ju ukazat aj v reze bolo by to zaujimavejsie,podobne knedle su na ,,varime s medvedom" rozne sposoby.
dunkelmi
Chcem sa spýtať, či tam netreba pridať trocha múky, krupice alebo strúhanky, ako spojivo ?
zinnajdha
vlastne je to aj plnka: do pečeného kurčaťa ( plniť pod kožu), ale aj vedľa nej. Takto uvarenú plnku tiež podávam ku kuraťu.
Na Veľkú noc do takejto plnky pridávam prípadne aj mäsko, údené mäsko, pečeň a pod.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia