Hubová polievka

Moja hubová polievka

Autor receptu: nickaa

Jar v plnom prúde, blíži sa leto a s ním hubová sezóna, a tak treba minút zásoby sušených hríbov. Ja som ich použila do polievky s haluškami. Vôňa priláka aj susedov. :-)

35 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na olivovom oleji si orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu a kúsok póru.
  2. Pridáme nakrájané zemiaky, sušené hríby, bujón a zalejeme vodou (cca 2,5, litra). Necháme variť.
  3. Medzitým si pripravíme halušky. Ja ich robím veľké ako svet z hrubej múky a jedného vajíčka. V miske si vymiešam vajíčko, soľ a hrubú múku. Množstvo dávam od oka, aby neboli moc tvrdé ani rozlievajúce sa.
  4. Keď sa v polievke uvaria zemiaky pridám halušky. Ochutíme domácou vegetou, soľou a mletou sladkou paprikou podľa chuti. Necháme halušky vyplávať na povrch a odstavíme zo sporáka. Pridávam fotku minuloročnej sezóny.