Moja domáca torta

zofka - fotkazofka, 26. júna 2011
Moja domáca torta
Foto: zofka
180 minút
príprava

Suroviny

korpus:
10 pol.lyžíc
10 ks
2 ks
3 kávové lyžičky
10 pol.lyžíc
PLNKA:
2 ks
1 liter
500 g ,obyčajné dávam ja
2-3 lyžičky
8 kopcovitých pol.lyžíc
na dokončenie:
2 ks




Postup

  1. 1

    Korpus si upečiem ako klasické piškótové cesto.Na okrúhlu tortu si upečiem dva pláty,prvý kakaový zo 4vajíčok,4lyžicami cukru a 4lyžicami pol.múky,prášok do pečiva,pridám kakao.Druhý plát zo 6vajíčok,6lyžíc cukru,6 lyžíc pol.múky a prášok do pečiva.Druhý plát po upečení rozkrojím na polovicu.Kakaový je pevnejší,tak ho dávam na spodok torty.Každý plát potriem lekvárom. Príprava plnky:do hrnca si dám mlieko,cukor a múku (pred tým to všetko roztrepem habarkou)a varím to kým mi nevznikne hustá kaša.Treba to variť do vtedy,kým nie je kaša hladká.po vychladnutí pridávam do rozmixovaného masla,pomaly primiešavam do hladka.Može sa pridať aj kvapka rumu(podla chuti),rozdelím si plnku už hotovú na dve polovice a do jednej pridám kakao.Potom už plním tortu,medzi plnku pridám aj banány.Dám ju stuhnúť do chladničky a potom podľa fantázie obalím marcipánom a zdobím.marcipán robím z jojo cukríkov,perfektný recept mám s tejto stránky od šikovnej Moli.Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán (fotorecept).Pečiem už dlho ale z marcipánom sa len učím pracovať,takže toto je moj prvý výtvor čo sa týka marcipánovej torty.prajem dobrú chuť

Diskusia k receptu

vavan
naprvýkrát náááááááááádherna ako od profesionála
pivonka
Som prekvapená, že to je tvoja prvá práca s marcipánom. Výsledok je, akoby si s ním už mala bohaté skúsenosti. Torta bola určite výborná.
zofka
dakujem vam vsetkym,postupne popridavam aj dalsie recepty:-)
kata50
Na tejto krásnej torte vidno skúsenosti :-))
evanaaa
Zofka, torta je ozaj hodna obdivu, najmä, ak to bol prvý pokus , čo sa týka zdobenia. Aj ružičky si ty robila, pekné a tým viac, že si sa týmto zároveň aj predstavila, tak ťa vítam v mene všetkých Varecháčok-ov, a teším-e sa na tvoje výtvory.
zofka
ano,skusenosti s pecenim trosku mam :-) len marcipanovu som robila po prvy krat :-)a velmi rada sa bavim s detailami
zofka
Evanaaa,dakujem za pekne privitanie :-)budem sa snazit nieco pekne a chutne tu ukazat :-) ,teraz mame obdobie oslav tak budem viac piect ,pekny den vam vsetkym:-)
diabambulka
krásna a tiež sa chcem pridať ku Evaneee a privítať ťa medzi nami varecháčmi :-)))
zofka
dakujem diabambulka:-) a inac,dievcence velku inspiraciu mi dodala prave "MOLI"pozrite si jej vytvory,je to nieco uzasne :-)
olga42
Torta je veľmi pekná,ste velmi šikovná gazdivka.
betka11
@zofka pekná tortička a inšpirácie sa vždy zídu,marcipán si použila kupovaný alebo si robila sama?pekný deň
marienka44
@Zofka ,viatam Ta na Vareche!
Nie je krem z 500 g masla vela na 1 tortu? Ja obycajne robim len z 250 g, ked je nadstavovany krem pudingom alebo kasou. Inac ja do kase davam vyhradne hrubu múku: kolko lyzic muky, tolko deci mlieka alebo opacne. :-)
cica2
@ zofka, vydarila sa ti nádherne, obdivujem ťa, si šikuľka!!! A vitaj medzi nami, teším sa na ďalšie tvoje krásne receptíky:)))
zofka
marienka44,u nas maju radi velmi plnkove kolaciky aj torty,takze ja robim vlastne dvojitu davku.kazdy podla chuti :-) a ak nahodou nieco ostane tak zlepim nejake bb-keksy a mame dalsiu dobrotu :-)a to s tou hrubou mukou urcite vyskusam :-) dakujem
ankad
Gratulujem Ti Zofka. Krasna praca s fondantom na prvy krat.
zofka
zuzka,ruzicky som robila z vykrojenych kruhov,len som ich pospajala okolo seba a kazdy lupienok som stlacila v strede aby tam vznikol ten spic :-)ked budem robit nabuduce tak skusim pofotit a dat to k receptu.pekny dnik a dakujem este raz vsetkym :-)
evas13
Zofka to je nádhera, určite si veľmi trpezlivá. :)
zofka
dakujem :-) tak ja mam trpezlivosti dost :-)
evia
tú nádheru ste už popísali, tak ja sa chcem spýtať, resp. poraďte mi, prečo pri robení cesta s celými vajíčkami nikdy nemám korpus taký nadýchaný a krehký, ako keď zmiešam žltka a nakoniec sneh z bielkov. Už som párkrát skúšala robiť korpus z celých vajec a vždy ho mám ťažký a padnutý. ďakujem za radu
evia
a ešte otázka - do krému nejde okrem vanilkového cukru žiadny cukor?
zifi
pridavam sa k otazke @evia - do plnky uz nejde ziaden cukor?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia