Moja domáca tlačenka

darinka55Darinka55, recept pridal: 6. januára 2010 20:59Ďalšie jeho recepty

Vždy ked´začne byť chladno až zimno môj syn má poznámku "mami myslím,že už by mohla tlačenka byť na balkóne",no a začneme pracovať na tejto dobrote.

Suroviny

8-10
porcií
200
minút
príprava
180
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do studenej vody dáme variť očistené a môžu byť i preseknuté bravč. nožičky,varíme pomalým varom asi 1 hodinu.Potom pridáme koleno ,bôčik,srdce ,jazyk.Osolíme a pridáme celé č.korenie ,rascu,nové korenie,bobk.list a asi 2 struky cesnaku.Spolu varíme pomalým varom dovtedy,kým sa mäso neoddeluje od kosti t.j.asi 2hod.

2

Z tohto vývaru si zoberieme pol litra a necháme vychladnúť,do vychladnutého nasypeme želatínu a necháme stáť pol hodinu.

3

Uvarené mäso vyberieme necháme vychladnúť ,nie celkom ochladnúť,nakrájame na kúsky ,jazyk ešte očistíme,okoreníme mletým korením majoránkou pretlačeným cesnakom podľa chuti dosolíme.Želatínu privedieme do varu ,neprevárame!a nalejeme na nakrájané mäso premiešavame a pridávame ešte horúci vývar z hrnca.Takto hotové naberačkou dávame do tlačenkového vrecka mäso musí plávať vo vývare a vrecko je naplnené bez vzduchu,zaviažeme a dáme do chladu stuhnúť.Najlepšie z večera do rána.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • aja1, 6. januára 2010 o 23:02
    Teda,teraz mi slinky netečú,ale sa priam lejú.Ste mi narobila chute.Koľko asi tak tlačeniek výjde z takéhoto množstva?


  • bozulka, 7. januára 2010 o 14:41
    Je to vyborne! Ja nedavam rascu ,zelatinu,ked su nozicky a koleno vyvar nechavam este varit bez masa ,vyvar precedim a potom davam mlete cierne korenie.Vyjde z toho jeden " rukav"na tlacenku z papiernictva.Pri chladnuti obraciam aby maso" nespadlo"


  • darinka55, 8. januára 2010 o 15:41
    Vyjde z toho tak ako hovori bozulka jedno vrecko na tlacenku ,ak zostane vyvar tak robim kapustnicu alebo fazulovu polievku na sladko su vynikajuce.


  • honestka, 6. februára 2010 o 21:33
    ROBIEVAME tiez asi 3x rocne. vyskusam aj toto prevedenie, lezne ja tu tie vrecuska nemam, tak to sam do sacku alebo do flasky z umelej hmoty a je to fajn.
    Dokonca aj huspeninu. Aj nasa mladez a nasi znami sa mi ponukaju na navstevy kvoli nasej fantatickej kuchyne, ktoru nikdy nedokazeme opustit nech sme si uz akekolvek svetove recepty pridali.
    Vareniu zdar mile varecharky/!
    Totiz tie kupenske su nezjeditelne!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist