Moja domáca tlačenka

darinka55Darinka55, recept pridal: 6. januára 2010 20:59Ďalšie jeho recepty

Vždy ked´začne byť chladno až zimno môj syn má poznámku "mami myslím,že už by mohla tlačenka byť na balkóne",no a začneme pracovať na tejto dobrote.

Suroviny

8-10
porcií
200
minút
príprava
180
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do studenej vody dáme variť očistené a môžu byť i preseknuté bravč. nožičky,varíme pomalým varom asi 1 hodinu.Potom pridáme koleno ,bôčik,srdce ,jazyk.Osolíme a pridáme celé č.korenie ,rascu,nové korenie,bobk.list a asi 2 struky cesnaku.Spolu varíme pomalým varom dovtedy,kým sa mäso neoddeluje od kosti t.j.asi 2hod.

2

Z tohto vývaru si zoberieme pol litra a necháme vychladnúť,do vychladnutého nasypeme želatínu a necháme stáť pol hodinu.

3

Uvarené mäso vyberieme necháme vychladnúť ,nie celkom ochladnúť,nakrájame na kúsky ,jazyk ešte očistíme,okoreníme mletým korením majoránkou pretlačeným cesnakom podľa chuti dosolíme.Želatínu privedieme do varu ,neprevárame!a nalejeme na nakrájané mäso premiešavame a pridávame ešte horúci vývar z hrnca.Takto hotové naberačkou dávame do tlačenkového vrecka mäso musí plávať vo vývare a vrecko je naplnené bez vzduchu,zaviažeme a dáme do chladu stuhnúť.Najlepšie z večera do rána.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • aja1, 6. januára 2010 o 23:02
    Teda,teraz mi slinky netečú,ale sa priam lejú.Ste mi narobila chute.Koľko asi tak tlačeniek výjde z takéhoto množstva?


  • bozulka, 7. januára 2010 o 14:41
    Je to vyborne! Ja nedavam rascu ,zelatinu,ked su nozicky a koleno vyvar nechavam este varit bez masa ,vyvar precedim a potom davam mlete cierne korenie.Vyjde z toho jeden " rukav"na tlacenku z papiernictva.Pri chladnuti obraciam aby maso" nespadlo"


  • darinka55, 8. januára 2010 o 15:41
    Vyjde z toho tak ako hovori bozulka jedno vrecko na tlacenku ,ak zostane vyvar tak robim kapustnicu alebo fazulovu polievku na sladko su vynikajuce.


  • honestka, 6. februára 2010 o 21:33
    ROBIEVAME tiez asi 3x rocne. vyskusam aj toto prevedenie, lezne ja tu tie vrecuska nemam, tak to sam do sacku alebo do flasky z umelej hmoty a je to fajn.
    Dokonca aj huspeninu. Aj nasa mladez a nasi znami sa mi ponukaju na navstevy kvoli nasej fantatickej kuchyne, ktoru nikdy nedokazeme opustit nech sme si uz akekolvek svetove recepty pridali.
    Vareniu zdar mile varecharky/!
    Totiz tie kupenske su nezjeditelne!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist