Moja domáca tlačenka

darinka55Darinka55, 59 ročná žena, Piešťany, 6. januára 2010 20:59
Ďalšie jej recepty »

Vždy ked´začne byť chladno až zimno môj syn má poznámku "mami myslím,že už by mohla tlačenka byť na balkóne",no a začneme pracovať na tejto dobrote.

8-10
porcií
200 min
príprava
180 min
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
asi pol kg kg
1 ks
1 ks
2 ks
10 strukov
6 ks
1 čaj .lyžička
3 ks
20 g
asi 3 l
2 čaj.lyžičky
4 ks
1 čaj.lyžička

Postup prípravy

  1. 1

    Do studenej vody dáme variť očistené a môžu byť i preseknuté bravč. nožičky,varíme pomalým varom asi 1 hodinu.Potom pridáme koleno ,bôčik,srdce ,jazyk.Osolíme a pridáme celé č.korenie ,rascu,nové korenie,bobk.list a asi 2 struky cesnaku.Spolu varíme pomalým varom dovtedy,kým sa mäso neoddeluje od kosti t.j.asi 2hod.

  2. 2

    Z tohto vývaru si zoberieme pol litra a necháme vychladnúť,do vychladnutého nasypeme želatínu a necháme stáť pol hodinu.

  3. 3

    Uvarené mäso vyberieme necháme vychladnúť ,nie celkom ochladnúť,nakrájame na kúsky ,jazyk ešte očistíme,okoreníme mletým korením majoránkou pretlačeným cesnakom podľa chuti dosolíme.Želatínu privedieme do varu ,neprevárame!a nalejeme na nakrájané mäso premiešavame a pridávame ešte horúci vývar z hrnca.Takto hotové naberačkou dávame do tlačenkového vrecka mäso musí plávať vo vývare a vrecko je naplnené bez vzduchu,zaviažeme a dáme do chladu stuhnúť.Najlepšie z večera do rána.

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist