Moja domáca tlačenka

darinka55Darinka55, recept pridal: 6. januára 2010 20:59Ďalšie jeho recepty

Vždy ked´začne byť chladno až zimno môj syn má poznámku "mami myslím,že už by mohla tlačenka byť na balkóne",no a začneme pracovať na tejto dobrote.

Suroviny

8-10
porcií
200
minút
príprava
180
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Do studenej vody dáme variť očistené a môžu byť i preseknuté bravč. nožičky,varíme pomalým varom asi 1 hodinu.Potom pridáme koleno ,bôčik,srdce ,jazyk.Osolíme a pridáme celé č.korenie ,rascu,nové korenie,bobk.list a asi 2 struky cesnaku.Spolu varíme pomalým varom dovtedy,kým sa mäso neoddeluje od kosti t.j.asi 2hod.

2

Z tohto vývaru si zoberieme pol litra a necháme vychladnúť,do vychladnutého nasypeme želatínu a necháme stáť pol hodinu.

3

Uvarené mäso vyberieme necháme vychladnúť ,nie celkom ochladnúť,nakrájame na kúsky ,jazyk ešte očistíme,okoreníme mletým korením majoránkou pretlačeným cesnakom podľa chuti dosolíme.Želatínu privedieme do varu ,neprevárame!a nalejeme na nakrájané mäso premiešavame a pridávame ešte horúci vývar z hrnca.Takto hotové naberačkou dávame do tlačenkového vrecka mäso musí plávať vo vývare a vrecko je naplnené bez vzduchu,zaviažeme a dáme do chladu stuhnúť.Najlepšie z večera do rána.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • aja1, 6. januára 2010 o 23:02
    Teda,teraz mi slinky netečú,ale sa priam lejú.Ste mi narobila chute.Koľko asi tak tlačeniek výjde z takéhoto množstva?


  • bozulka, 7. januára 2010 o 14:41
    Je to vyborne! Ja nedavam rascu ,zelatinu,ked su nozicky a koleno vyvar nechavam este varit bez masa ,vyvar precedim a potom davam mlete cierne korenie.Vyjde z toho jeden " rukav"na tlacenku z papiernictva.Pri chladnuti obraciam aby maso" nespadlo"


  • darinka55, 8. januára 2010 o 15:41
    Vyjde z toho tak ako hovori bozulka jedno vrecko na tlacenku ,ak zostane vyvar tak robim kapustnicu alebo fazulovu polievku na sladko su vynikajuce.


  • honestka, 6. februára 2010 o 21:33
    ROBIEVAME tiez asi 3x rocne. vyskusam aj toto prevedenie, lezne ja tu tie vrecuska nemam, tak to sam do sacku alebo do flasky z umelej hmoty a je to fajn.
    Dokonca aj huspeninu. Aj nasa mladez a nasi znami sa mi ponukaju na navstevy kvoli nasej fantatickej kuchyne, ktoru nikdy nedokazeme opustit nech sme si uz akekolvek svetove recepty pridali.
    Vareniu zdar mile varecharky/!
    Totiz tie kupenske su nezjeditelne!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a na kyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist