Moja čína (fotorecept)

Autor receptu: matahari1974

5 - 6
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrájame si cibuľu na väčšie kusy a prudko ju osmažíme na oleji ,pridáme namočené hríby ( alebo šampiňóny) a par minút restujeme .
  2. Pridáme na kocky nakrájanú hlavkovú kapustu , cesnak a zase prudko orestujeme.
  3. Potom pridáme mrazenú zeleninu ( ja som ju predtým namočila do vody aby som sa zbavila ľadu) a zase prudko všetko spolu orestujeme a pridáme 2 PL sojovej omáčky. Po orestovaní všetku zeleninu vyberiem do misky .
  4. Mäso si nakrájame na filety.
  5. Potom si mäsko nakrájame na tenšie pásiky.
  6. A po nakrájani si mäso napacujeme čínskym korením, čili ,zázvorom a sojovou omáčkou a necháme odležať cca 1 hodinku ( to si urobím hneď ráno alebo aj večer čím dlhšie je mäso v páce tým lepšie)
  7. Takto napácované mäso prudko orestujeme na oleji v panvici.
  8. Zeleninu a mäso dame späť do WOKU , pridáme vodu z hríbov a par minút spolu orestujeme.Podľa potreby môžeme zahustiť. Podávame s ryžou. Prajem dobrú chuť