Moja bublaninka (fotorecept)
Autor receptu: elisticka
Viem ze je tu strašne veľa receptov na bublaninu no táto je taká výnimočná že sa s ňou musím podeliť s vami... ovocie netreba do ničoho namačať nikdy neklesne na dno...a môžete použiť surové alebo zavárané.. vyskúšajte je naozaj fantastická:-)
35 porcií |
60 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si všetko potrebné na pečenie.
- oddelíme žľtka a z bielok urobíme tuhý sneh.do žľtkov pridáme cukor a šľaháme postupne pridávame olej a mlieko a a šľahame do peny
- pridáme múku zmiešanú s kyprošom a jemne primiešame sneh
- cesto vylejeme na vystlaný plech poukladáme ovocie a dáme piecť do predhriatej rúry na 200 st asi na 40 minút
- vytiahneme z rúry
- a posypeme vaniklovým cukrom
- a mierne vychladnutý môžeme nakrájať na štorčeky ..
- a tu je hotová bublaninka je vidieť že všetko ovocie je krásne na povrchu a nespadá na dno.. dobrú chuť:-)