Moja bublaninka fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 17. augusta 2011
Moja bublaninka (fotorecept)
Foto: elisticka

Viem ze je tu strašne veľa receptov na bublaninu no táto je taká výnimočná že sa s ňou musím podeliť s vami... ovocie netreba Zobraziť celý popisViem ze je tu strašne veľa receptov na bublaninu no táto je taká výnimočná že sa s ňou musím podeliť s vami... ovocie netreba do ničoho namačať nikdy neklesne na dno...a môžete použiť surové alebo zavárané.. vyskúšajte je naozaj fantastická:-)

35
porcií
60 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
2 šálky(300ml)
1 šálka
1/2 šálky
1/2 šálky
1 ks
 na posypanie
1 pohár
1 pohár




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetko potrebné na pečenie.

    Moja bublaninka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    oddelíme žľtka a z bielok urobíme tuhý sneh.do žľtkov pridáme cukor a šľaháme postupne pridávame olej a mlieko a a šľahame do peny

    Moja bublaninka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridáme múku zmiešanú s kyprošom a jemne primiešame sneh

    Moja bublaninka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    cesto vylejeme na vystlaný plech poukladáme ovocie a dáme piecť do predhriatej rúry na 200 st asi na 40 minút

    Moja bublaninka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vytiahneme z rúry

    Moja bublaninka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a posypeme vaniklovým cukrom

    Moja bublaninka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a mierne vychladnutý môžeme nakrájať na štorčeky ..

    Moja bublaninka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a tu je hotová bublaninka je vidieť že všetko ovocie je krásne na povrchu a nespadá na dno.. dobrú chuť:-)

    Moja bublaninka (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

stefanm
...krásne...asi si urobím večer ku "šeherezade"!!!! ....a vysvetli , prosím ťa , ako je možné,že ovocie neklesne ku dnu????
akeber
krásna bublaninka ......stefanm ja ovocie obalím v múke......vtedy mi neklesne dolu
dorisa
Takúto so snehom som nerobila ...ani nepamätám. Skvelá bábovka.
coldbery
Eliška pekná bublaninka....určite si ju urobím...:))))
tatranka
Krásna bulaninka.Ukážková. No som presladkaná,tak nemám chuť na ňu,akoby býva nezvyklé u tvojho receptu.Dnes som piekla vanilkové šamrole a tie sú také sladké,že mám v ústach cukru habadej.
Recept je pekne spracovaný a vítaj.Po nemoci.Myslím,že sa opäť dožijeme krásnych receptov.
ancicka
Pripájam sa s pochvalou každá ta bublaninka je iná.
katkaszaboova
Asi je cesto hustejšie, preto ovocie neklesne na dno... to je moja skromná teória :-) ináč pekný zákusok!
douglas
Toto je rcp, ktorý robím takmer rovnako, len vajíčka do cesta dávam celé včetně vanilínového cukru. U tejto bublaniny oceňujem rychlosť prípravy. Naša rodina ju miluje s bohato posypanými čerstvými ostružinami. Po upečení jedna báseň...možno aj dve :). Vyšla Vám veľmi pekne.
cica2
krásne sa ti vydarila a ako narástla:))
marienka44
@Elisticka , hned mi padla Tvoja bublaninka do ocí. Ukladam do KK a najblizsie urobim, hrncek je asi 3 dcl-ovy. Mala zmena: cukor praskovy nahradim jemnym krystalom, ktory je sladsi a cistejsi. Ved tam idu aj tekutiny /mlieko, olej/, ma sa v com krystal rozpustit.
elisticka
@marienka44 ano hrncek je z Tupperware mozno ho aj mas a ten cukor by som nemenila no mozno urobis chybu a potom ti moze ovocie padat dole.. nemyslim ze je praskovy cukor "spinavy" mozno je krystal sladsi ale ved kolacik nemusi byt presladeny..... ja by som odporucila nemenit v recepte nic ..je originalny...
orchidea
Páči sa mi tvoja bublanina, je krásna vysoká a to ovocie na vrchu... určite sa mi ti tak nepodarí ale vyskúšam s černicami.
katkaszaboova
Urobila som tvoju bublaninku s malými zmenami - do cesta som pridala asi 10 dkg čokolády (posekanej nahrubo) a na vrch som dala kúsky hrušky... vynikajúce! Takýto základný recept na bublaninu hľadám už dávno, konečne som našla ten, ktorý mi najviac chutí, ďakujem!
elisticka
nooooooooo Katka veru to muselo byt vynikajuce:-))troska kaloricke ale mnamky:-)) dakujem
eldo611
Konečne recept na bublaninu,kde ovocie zostava hore. Za dva dni som ju musela robit dva krát, lebo po tej prvej sa len tak zaprášilo.Ďakujem za geniálny a jednoduchý recept.
hambalko35
Prave som ju nakrajala ,robila som čerešnovu,je krasne nadychana a chutna a nemusim vôbec vytahovat vahu čo sa mi pači .Odteraz budem robit len tuto,a žiadne ine experimenty.
zuzu3011
@elisticka , kedze je sezona jahod a my ich mame na zahrade neurekom rozhodla som sa pre Tvoju bublaninu. Dala som si na nej zalezat, lebo som ju brala na navstevu :) Bola krasne vysoka, jahodky naozaj nepadli a po bublanine sa len zaprasilo, ten jeden plech bol malo :) Dakujem za skvely recept, spravila som si "ocko"
cica2
Eliška, úplne súhlasím čo napísala @zuzu3011 je výborná a ďakujem za úžasný recept! :-) Ja som dávala čerstvé jahody a marhule



cica2
Eliška, ja ďakujem tebe! :-) Lebo už som skúšala veľa receptov na bublaninu a tento tvoj sa najlepšie osvedčil :-))
havino
no ešte, že sa k receptu vrátilo v komentároch, ani som ju tu veru nevidela, ani uložená a tiež ma veru hnevá, ked mi ovocie všetko popadá dole,aj do múky dávam a no, nie je to ono, vyskúšam ju aj ja
@elisticka , @cica2 , pekne sa vám vydarila
margaretka28


@elisticka ,dnes som piekla túto tvoju bublaninu a čerešne mi aj tak trochu popadali,ale asi viem prečo,ja som sa pomýlila a miesto mlieka som dala vodu.Ešte včera ked som rozmýšľala čo upečiem a vybrala som túto tvoju bublaninu,napadlo mi,že mám v chladničke kyslé mlieko a že by som to skúsila s ním,no ale fakt neviem,kde som rozmýšľala,ked som tam praskla vodu.S vodou je ten piškot ľahší a zrejme preto mi trošku popadali,ale aj tak bola dobrá a nabudúce dám pozor a použijem mlieko.Mám viacero receptov na bublaninu a obmieňam ich podľa toho, ako mám vajíčka,či tam treba maslo alebo olej,skrátka ako mi to práve vyhovuje,no a táto tvoja sa mi hned zapáčila a takto som to dobabrala.:-) dakujem za recept a želám pekný deň.:-)
elisticka
@margaretka28 ja som ju vcera zrovna piekla s dcerou u nej a bola jedna basen!!! vynikajuca a nepopadali mi maliny... bola sup sup rozchytana:-))) detom velmi chutila:-)) ano vyskusaj presne recept nic nemen a uvidis budes na 100% spokojna:-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia