Moja bruschetta
Autor receptu: amalocka
Bruschetta alebo chlebík/bageta s rajčinkami je jednoduchá na prípravu a skvelá ako snack na večeru alebo na raňajky. Každý má svoj obľúbený recept, toto je ten môj. Dobrú chuť :-)
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Rozohrejeme si trúbu na 180 stupňov (môžete použiť aj režim "gril").
Bagetky (ja používam celozrnné, ale použite kľudne také, aké chutia vám alebo aj chlebík, či zemličky) prekrojíme napoly a natrieme maslom/margarínom, v ktorom sme roztlačili cesnak. Posypeme nasekanou čerstvou alebo sušenou bazalkou. Dáme zapiecť do trúby, až kým nie sú bagetky upečené a na krajoch zlaté.
- Zatiaľ si umyjeme a rozpolíme, príp. rozštvrtíme cherry paradajky, v miske ich zmiešame s balzamikovým octom, medom a olivovým olejom (dávkujeme podľa chuti, kto má rád viac sladké, dá viac medu, kto kyselkavé viac balzamica). Ak je pre vás balzamikový ocot príliš aromatický, môžete nahradiť aj šťavou z citróna.
- Pripravenú paradajkovú zmes navrstvíme na predpečené bagetky, prikryjeme plátkami syra a dáme zapiecť, kým sa syr neroztopí. Hotovo.