Môj zákusok - tunel

monda - bez fotkymonda, 29. mája 2013
Môj zákusok - tunel
Foto: monda

Tento zákusok som upiekla k príležitosti mojích narodenín. Chutil mojej rodinke aj pozvaným hosťom.

Suroviny

25 dkg
12 ks
25 dkg
1 PL
1 čl
Plnka:
250 g
0,5 l
2 ks
15 dkg
2 ks
1 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr si vymiešame žltky s cukrom ,primiešame si múku so sodou bicarbonou a nakoniec pridáme sneh z bielok ,zľahka zamiešame.Potom si cesto rozdelíme na na 2 časti. Do jednej pridáme kakao.Obidve cestá upečieme na vymastenom a múkou posypanom plechu. Pečieme na 180 stupňov v elektrickej trúbe.Plnku si spravíme takto: Uvaríme puding s vanilkovými cukrami a rumovou aromou.Maslo vymiešame s cukrom a postupne do neho pridávame po lyžiciach puding a vymiešame ho na hladko.Kakaové cesto pozdlž prerežeme na 2 diely.Svetlé cesto po šírke na 4 diely.Oblejeme ich nálevom z kompotu.Pripravíme si 2 formy na srnčí chrbát.Do každej vložíme jeden diel kakaového cesta, pritlačíme ho ku stenám a potrieme časťou pudingového krému.Na krém uložíme polovičky marhúľ a natrieme dalšou vrstvou krému.Na ňu položíme po jednom diele svetlého cesta ,potom znovu krém dáme kolieska banánov a zasa vrstvu krému, na ktorú dáme jahody. Zákusok v obidvoch formách ukončíme uložením svetlého cesta pritlačíme ho a odložíme aspoň na 7-8 hodín do chladničky stuhnúť, alebo zaťažíme .Ja som ho dala do chladničky stuhnúťna 7 hodín .Potom vyklopíme z foriem potrieme džemom a oblejeme čokoládovou polevou.

  2. 2

    Na tomto obrázku je vidieť vtláčanie tmavého cesta do foriem srnčieho chrbáta.

    Môj zákusok - tunel - obrázok 2
  3. 3

    Takto vyzerajú hotové obidva.

    Môj zákusok - tunel - obrázok 3
  4. 4

    A tu vidieť už narezaný tunel.

    Môj zákusok - tunel - obrázok 4
  5. 5

    A narezaný na kúsky, môžeme papkať.

    Môj zákusok - tunel - obrázok 5

Diskusia k receptu

anka22
výborný koláčik,už som ho piekla, zdalo sa mi moc roboty že s tým je, ale nebolo,mala som to raz dva
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Vyzerá super, určite vyskúšam. Mám rada takéto ovocné koláčiky.
martamm
Monda, pripomenula si mi zákusok, ktorý som kedysi robievala a veru v záplave nových receptov mi akosi vypadol z pamäti, uložím do KK pre budúcnosť :)
zuzkabluzka
my sme ho doma tiez robievali casto, pre mna sa stal tradicnym velkonocnym zakuskom pre jeho farebnost...ja davam broskyne, na boky k nim jahody, potom kiwi a nakoniec banany. Je potom este krajsi v reze...mas ho peknucky, @monda
elysa
je to dobrota, moja svokra ho robieva...
nikola166
super recept :) tunely sú najlepšie-pekné, chutné, jednoduché ...
medovnicek
takýto podobný zvykne piecť moja kolegyňa v práci, teraz už aspoň vidím ako sa to robí:)
valeri
Veľmi vydarený zákusok - pekne sa Ti podaril, aj ja som ich robila často, kým boli deti doma, hlavne v lete, keď bola sezóna čerstvého ovocia, plnky som dávala ľahké, napr. tvarohové a menila podľa ovocia a raz kakaový a raz svetlý :-)). Je to pomerne rýchly, nenáročný a veľmi chutný dezert.
anina6
teraz by bodol ten tvoj koláčik ku kávičke, mňam. uložím, vyskúšam.
cita
len sa chcem spytat :) bielka pôjdu na praženicu?
waocipa
zákusok vyzerá prudko jedlý,ale co mam spraviť z bielkami?
tatranka
Naozaj lákavý tunel.Naši slovenskí tunelári by sa od teba mali učiť.!!!! xixixi
cesminaz
zakusok vyzera naozaj skvele a urcite ze chuti super...urcite raz vyskusam ;-D ukladam KK,dakujem :-)
cita
a ja som sa tak tesil na prazenicu :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia