Môj výmysel

vymyselnik - bez fotkyvymyselnik, 20. júla 2015

Preto, že som vymyselník tak ma napadla takáto vec. Doma mám hrniec na prípravu ryže donho som dal mast na masti som spenil na Zobraziť celý popisPreto, že som vymyselník tak ma napadla takáto vec. Doma mám hrniec na prípravu ryže donho som dal mast na masti som spenil na drobno pokrájanú cibulu. Pridal som na male kocky pokrájané zemiaky mleté korenie rascu, papriku pokrájane dva strúčky cesnaku. Zemiaky som trochu podusil potom som k tomu pridal ryžu zalial vývarom a všetko som nechal dusit počas dusenia som pridal trochu tymanu, majoranu a petržlenovej vnate.

4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
2 ks
2 strúčiky
200 g
100 g
10 g
20 g drvená
30 g
5 g
2-3 g
4 g
1 ks
500 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu spením na masti pridám na malé kocky pokrájané zemiaky, mleté korenie, rascu, mletú papriku nasekané dva strúčky cesnaku trochu popražím zalejem trochou vývaru a asi 5 minut dusím.

  2. 2

    Pridám umytú a sparenú ryžu zalejem vývarom a ďalej nechám dusit až kým vývar nevsiakne pred koncom pridám: petržlenovú vnať, tymian, majorán a dokončím varenie.

  3. 3

    Podávam s čalamádou, alebo uhorkou. Môžem pridať aj strúhaný syr.

Diskusia k receptu

milad
Ryžadír? ;-))))) (granadír s ryžou bez cestoviny)
evanaaa
.....ešte by som do toho nahádzala nejakú údeninu, alebo kuracie prsia opečené......
vymyselnik
No páčia sa mi kritcké komentáre a dakujem zane. Ale zabudol som napísat, že to prilepšujem trochou udenej slaniny a ked môžem aj volajakou tou udeninou alebo aj mäskom jahnacím, kuracím a lebo bravčovým. Čo sa týka tej rýže je pravda že klasický granadier je so zemiakov a cestovín. Ale mna napadlo čo keby som použil rýžu, ktorá je vlastne cestovinou dalekého východu no ale čo rád experimentujem a budem expermentovat aj dalej. Možno tam pridám aj zeleninu. Inak granadír vymysleli vojáci granátnici a podla ních sa aj menuje Granatiersky pochod čiže Granadier marš (pochod).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia