Môj mikrovlnkáčik alebo ,,Jedlý meteor,,

Autor receptu: grg

Asi je tu na Vareche týchto "mikrovlnkáčov" už veľa, ale ja som bola natoľko nadšená, že sa mi podaril, že sa s ním rada podelím :)) Je to taká trošku "zdravšia" verzia a chutí fantasticky! :-)

1
porcia
10 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Múku s kypriacim práškom si zmiešame v miske, v ktorej budeme koláčik piecť. Pridáme aj kakao podľa chuti (ja som chcela silne kakaový koláčik, tak som ho tam prisypala dosť :D).
  2. Do zmesi si rozbijeme jedno vajíčko, premiešame a pridáme mlieko a olej. Všetko dobre premiešame, cesto by malo byť také akurát, ani riedke ani veľmi tuhé - podľa potreby pridáme ešte mlieko/múku.
  3. Pridáme sušené ovocie, oriešky, kokos, polámanú čokoládu...fantázií sa medze nekladú :) (ja som mala sušené brusinky, tak som ich tam prihodila). Osladíme sirupom, podľa toho aké sladké to chceme mať.
  4. Vrch koláčika ešte ozdobíme sušenými brusnicami a šup s ním do mikrovlnky - plný výkon, cca 3 minúty. Koláčik nám začne pekne stúpať, treba sledovať, aby sa nespálil ale zároveň aby bol upečený (pomôžeme si drevenou špilkou, ja som nemala tak som použila koniec lyžičky :D)-pár krát som rúru stopla, skontrolovala a keď bolo treba tak ešte vrátila naspäť.
  5. Tadááá! Koláčik vyberieme z mikrovlnky (tu pozor, miska je horúca!) a necháme ho vychladiť. Cesto sa dá krásne vybrať, keďže sa odlepilo od misky môžme vidieť aj to či je zospodu koláčik upečený.
  6. Pochutnať si na ňom môžeme len tak "bez všetkého :D" alebo s kombináciou bieleho jogurtu, smotany (kyslej/šľahačky) , teplého mlieka/kakavka :)-->kto ako má rád. Dobrú chuť! :)
  7. P.S.: Vegáni môžu použiť miesto vajíčka roztlačený banán a rastlinné mlieko.