Dusené srnčie mäso

Močing v pomalom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Niečo pre terajších a budúcich majiteľov pomalého hrnca. Inšpiráciou na tento recept mi bol hovädzí močing od @Radox1, chcel som ho vyskúšať v pomalom hrnci.

4-5
porcie
30 minút
príprava
360 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Namiesto hovädzieho som použl divinu, srnčie, Aby držalo vcelku a potom sa lepšie krájalo, tak som ho zviazal špagátom. A keďže sa jedná o divinu, použil som červené víno.
  2. Mäso osolíme a na rozpálenom oleji opečieme zo všetkých strán, aby sa zatiahlo a odložíme do tepla, najlepšie do už sa zohrievajúceho pomalého hrnca.
  3. Vo výpeku orestujeme nakrájanú údenú slaninu, cibuľu, celé strúčiky cesnaku, nové korenie a mletú rascu.
  4. Pridáme 2 PL pretlaku a tiež orestujeme, aby stratil kyslosť.
  5. Pridáme 2 dl červeného vína a krátko povaríme. Vznikne nám voňavá hustá omáčka...
  6. ... do ktorej dáme čerstvé šampiňóny.
  7. Omáčku pridáme do hrnca k mäsu, podlejeme horúcou vodou alebo vývarom, prikryjeme a necháme dusiť 6 hodín na úrovni LOW.
  8. Na záver mäso vyberieme a vychladnuté opatrne nakrájame na plátky, je mäkké a šťavnaté. Ak je šťava riedka, precedíme ju a zredukujeme. Ako prílohu som zvolil zemiakovo-zelerovú kašu z pôvodného receptu, výborne sa k tomu hodí, ale viem si to predstaviť aj s ryžou alebo knedľou.