Mlsný večerný koláč s hruškami fotorecept

mitzy - fotkamitzy, 25. novembra 2016
Mlsný večerný koláč s hruškami (fotorecept)
Foto: mitzy

Tma je akosi príliš skoro. Koláčik poteší večer s horúcim čajom.

6
porcií
20 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček + 2 PL mleté
1 a 1/2 hrnčeka
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1 hrnček
1 ks
2-3 ks
1 hrnček
1 PL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, ktoré idú do koláča.

    Mlsný večerný koláč s hruškami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Banán a čučoriedky pomixujeme. Sypké časti zmiešame spolu. Očistíme si hrušky a nakrájame na plátky. 1 PL práškového cukru zmiešame v miske s 2 PL mletými orechami, to pôjde na záver na vrch koláča.

    Mlsný večerný koláč s hruškami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do múky s ostatnými sypkými surovinami prilejeme pomixovaný banán s čučoriedkami, premiešame, pridáme olej, mlieko a poriadne premiešame.

    Mlsný večerný koláč s hruškami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto vylejeme do formy, naukladáme hrušky, posypeme orechami s cukrom a dáme piecť na 35-40 minút do rúry na 180 stupňov. /Podľa veľkosti plechu samozrejme. Ja som použila dnes malý plech, bežne na koláče používam i väčšie tak to sa pečie ani nie polhodinku potom./

    Mlsný večerný koláč s hruškami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláč necháme vychladnúť a pocukríme.

    Mlsný večerný koláč s hruškami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť :)

    Mlsný večerný koláč s hruškami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

stanci11
@Mitzy hneď by som si dala! :) krásny koláčik, rýchly a určite výborný...a máš pravdu s tou tmou, mňa to úplne deptá, ráno za tmy do práce, večer za tmy z práce, hrôza...ešteže si môžeme ukuchtiť také dobroty, kompenzácia musí byť :D
1x mitzy
mitzy
Presne tak. @Stanci11 (26.11.2016 05:11) Ano, tieto rychle kolace su teraz u mna top, popritom sa hram s dcerkou, nukam ju ovocim, chlebikom, kasickami, hra sa s varechou, s magnetkami na chladnicke, ale dlho v stolicke neobsedi itak ;)

kukulienka71
upiekla si iste chutný koláčik podľa surovín súdiac. Páči sa mi, že si použila čierno-biele fotky, keď je málo svetla v kuchyni, je to lepšia voľba ako fotky s fádnymi farbami;-)
1x mitzy
mitzy
@Kukulienka71 (26.11.2016 10:57)

presne tak :) kedze ja fotim na fotoaparat na klasicky kinofilm a na mobil - a mobil mi teda krasne foto teda nerobi, hlavne ked je uz vecer, su strasne fadne a zas nie vzdy je krasne slniecko, co by mi svietilo do kuchyne, ked nieco varim ci peciem :)
dakujem, kolacik s kavickou na rano este ostal a teraz uz zas skor zdravsie jedla :D esteze tie kalorie aj vybeham pri malej
2010
Sorry? nerozumiem logike ked nemate staru Nokiu vsetky nove mobili fotia super, staci precitat navod. Odfotene teraz vecer bez blesku koniaki slize,( staci v programe ked sa chce zmenit na mono chrome)



mitzy
@2010 (26.11.2016 11:36) ale vy mate na panvici krasne farbicky, kolac do hneda naozaj fadne vyzera :) a ci dam ciernobiele fotky, aspon je zmena.
Moj mobil nie je najnovsi ani nema najuzasnejsie parametre. To nema s logikou nic. Kazdopadne, dobru chut, slize vyzeraju super.

2x mitzy a haji
haji
Tvůj hruškový koláč by mi chutnal, musí být voňavý a vláčný! Mám ráda jednoduché a rychlé koláče, jsi šikulka! Díky za receptík! Přeji krásný víkend! U nás svítí sluníčko, je jako na jaře.
1x mitzy
marsis
Recept už tróni v receptári, istotne vyskúšam. No hneď som sa rozhodla namiesto cukru použiť med asi 3 lyžice a citrónovú kôru - hrušky sú potom senzačné. Či? Čo myslíš, Mitzy?
1x mitzy
mitzy
@Marsis (26.11.2016 13:43) myslim, ze je to skvely napad :) zdravsi ako cukor. No a citronova kora-mnamka!

mitzy
@Haji (26.11.2016 12:10) aj u nas je dnes slniecko ;) dakujem a prajem krasny den!

1x haji
siisa
Mám rada také rýchle koláče a v tvojom koláči sú len samé dobré ingrediencie, čo je záruka dobrej chuti. Už len vyskúšať. Vďaka za recept :)
monty469
Skvely tip na kolacik, ak chcem upiect raz dva;-) Hrusky mam kompotove, tak pouzijem tie. Vyborne@Mitzy :-) Paci sa mi aj ten cierno biely fotopostup
2x mitzy a haji
yogicek
Už sa 20min. pečie. Ako dopadne neviem. Asi som neodhadol veľkosť plechu. Uvidím. Budem dúfať, že dobre.
mitzy
@Yogicek (27.11.2016 10:12)
Daj potom hlasenie, ci bola pecba uspesna :) verim ze ano

yogicek
Vykonám. Už je vonku len ešte strašne horúci tak idem na prechádzku nech si chladne.
yogicek
Milá @Mitzy
Už som ho okoštoval. Mám ho dosť vysoký a prostriedok sa mi neupiekol tak ako by mal. Je trošku mokrejší ale chuť je výborná. Moja chyba. Musím si kúpiť väčší pekáč. V každom prípade si recept ukladám. Ďakujem a prajem Ti pekný zbytok nedele.
1x mitzy
mitzy
To ma mrzi, @Yogicek (27.11.2016 13:43) ze striedka sa nedopiekla, viem o com pises, raz som tiez piekla v malom plechu pernik a nie a nie dopiect :/ vzdy skusam vidlickou v strede odvtedy.

yogicek
Nič sa nedeje. Jesť sa dá. Ja som ho špilkou aj skúšal ale už som ho nemohol dlhšie piecť. Kraje a spodok by už boli pripálené. Nakúpim viac pekáčov rôznych veľkostí a bude po probléme. Zariaďujem si kuchyňu, tak mám zatiaľ iba dva. Ten druhý by bol zas veľký na toto množstvo surovín. Bola by to tenká placka. Nič to však nemení na veci, že recept je jednoduchý, rýchly a výborný. Také mne vyhovujú.
mitzy
Ja sa tiez chystam na nakup plechu na muffiny @Yogicek (27.11.2016 16:11)
:) lebo som im prepadla!
yogicek
Milá @Mitzy
Nekupuj. Napíš Ježiškovi. Toľko vydržíš. Ja som to už urobil.
kika1212
@Yogicek (28.11.2016 19:53)

som sa zasmiala:))) Ja som tak urobila minulý rok a čakám dodnes. Asi mám zlú adresu:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia