Mliečna zemiaková polievka (fotorecept)

Autor receptu: mariaklara

Pri príprave piatkového obeda, zabijem takpovediac, dve muchy jednou ranou. Pretože, 1/3 zemiakov a vodu, v ktorej sa zemiaky varili použijem na polievku a 2/3 zemiakov použijem do granadierského pochodu.

3-4
porcie
5-7 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si:
  2. Zemiaky očistíme.
  3. Zalejeme vodou, pridáme bujón, bobkový list a varíme do mäkka.
  4. Keď sú zemiaky mäkké, 2/3 zemiakov odoberieme a odložíme do misky, ktoré použijeme na granadierský pochod.
  5. Pripravíme si zátrepku z mlieka a múky, polievku za stáleho miešania zahustíme. Môžeme dochutiť smotanou na varenie.