Mliečna zemiaková polievka (fotorecept)

Mliečna zemiaková polievka (fotorecept)
mariaklaraMariaklara, recept pridal: 13. februára 2011 23:14Ďalšie jeho recepty

Pri príprave piatkového obeda, zabijem takpovediac, dve muchy jednou ranou. Pretože, 1/3 zemiakov a vodu, v ktorej sa zemiaky varili použijem na polievku a 2/3 zemiakov použijem do granadierského pochodu.

Suroviny

3-4
porcie
5-7
minút
príprava
15-20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si:
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 1

2

Zemiaky očistíme.
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

Zalejeme vodou, pridáme bujón, bobkový list a varíme do mäkka.
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

Keď sú zemiaky mäkké, 2/3 zemiakov odoberieme a odložíme do misky, ktoré použijeme na granadierský pochod.
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

Pripravíme si zátrepku z mlieka a múky, polievku za stáleho miešania zahustíme. Môžeme dochutiť smotanou na varenie.
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elenitsazante, 14. februára 2011 o 11:27
    maria, skus to nabuduce s bielym 10% jogurtom alebo kyslou smotanou a bez zatrepky :)


  • mariaklara, 14. februára 2011 o 21:54
    Robievam aj tak.


  • cica2, 14. februára 2011 o 22:49
    túto polievočku ľúbime, robievam podobne ako ty:)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist