Mliečna zemiaková polievka (fotorecept)

Mliečna zemiaková polievka (fotorecept)
mariaklaraMariaklara, recept pridal: 13. februára 2011 23:14Ďalšie jeho recepty

Pri príprave piatkového obeda, zabijem takpovediac, dve muchy jednou ranou. Pretože, 1/3 zemiakov a vodu, v ktorej sa zemiaky varili použijem na polievku a 2/3 zemiakov použijem do granadierského pochodu.

Suroviny

3-4
porcie
5-7
minút
príprava
15-20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si:
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 1

2

Zemiaky očistíme.
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

Zalejeme vodou, pridáme bujón, bobkový list a varíme do mäkka.
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

Keď sú zemiaky mäkké, 2/3 zemiakov odoberieme a odložíme do misky, ktoré použijeme na granadierský pochod.
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

Pripravíme si zátrepku z mlieka a múky, polievku za stáleho miešania zahustíme. Môžeme dochutiť smotanou na varenie.
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elenitsazante, 14. februára 2011 o 11:27
    maria, skus to nabuduce s bielym 10% jogurtom alebo kyslou smotanou a bez zatrepky :)


  • mariaklara, 14. februára 2011 o 21:54
    Robievam aj tak.


  • cica2, 14. februára 2011 o 22:49
    túto polievočku ľúbime, robievam podobne ako ty:)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist