Mliečna zemiaková polievka (fotorecept)

Mliečna zemiaková polievka (fotorecept)
mariaklaraMariaklara, recept pridal: 13. februára 2011 23:14Ďalšie jeho recepty

Pri príprave piatkového obeda, zabijem takpovediac, dve muchy jednou ranou. Pretože, 1/3 zemiakov a vodu, v ktorej sa zemiaky varili použijem na polievku a 2/3 zemiakov použijem do granadierského pochodu.

Suroviny

3-4
porcie
5-7
minút
príprava
15-20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si:
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 1

2

Zemiaky očistíme.
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

Zalejeme vodou, pridáme bujón, bobkový list a varíme do mäkka.
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

Keď sú zemiaky mäkké, 2/3 zemiakov odoberieme a odložíme do misky, ktoré použijeme na granadierský pochod.
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

Pripravíme si zátrepku z mlieka a múky, polievku za stáleho miešania zahustíme. Môžeme dochutiť smotanou na varenie.
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elenitsazante, 14. februára 2011 o 11:27
    maria, skus to nabuduce s bielym 10% jogurtom alebo kyslou smotanou a bez zatrepky :)


  • mariaklara, 14. februára 2011 o 21:54
    Robievam aj tak.


  • cica2, 14. februára 2011 o 22:49
    túto polievočku ľúbime, robievam podobne ako ty:)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist