Mliečna zemiaková polievka (fotorecept)

Mliečna zemiaková polievka (fotorecept)
mariaklaraMariaklara, 58 ročná žena, Vráble, recept pridala: 13. februára 2011 23:14Ďalšie jej recepty

Pri príprave piatkového obeda, zabijem takpovediac, dve muchy jednou ranou. Pretože, 1/3 zemiakov a vodu, v ktorej sa zemiaky varili použijem na polievku a 2/3 zemiakov použijem do granadierského pochodu.

Suroviny

3-4
porcie
5-7
minút
príprava
15-20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si:
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 1

2

Zemiaky očistíme.
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

Zalejeme vodou, pridáme bujón, bobkový list a varíme do mäkka.
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

Keď sú zemiaky mäkké, 2/3 zemiakov odoberieme a odložíme do misky, ktoré použijeme na granadierský pochod.
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

Pripravíme si zátrepku z mlieka a múky, polievku za stáleho miešania zahustíme. Môžeme dochutiť smotanou na varenie.
Mliečna zemiaková polievka (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elenitsazante, 14. februára 2011 o 11:27
    maria, skus to nabuduce s bielym 10% jogurtom alebo kyslou smotanou a bez zatrepky :)


  • mariaklara, 14. februára 2011 o 21:54
    Robievam aj tak.


  • cica2, 14. februára 2011 o 22:49
    túto polievočku ľúbime, robievam podobne ako ty:)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 27/2015: Varíme s pivom a k pivu Varíme s pivom a k pivu
Časopis Varecha v piatok 3. júla v denníku Pravda.


TOPlist