Mletý rezeň

Mletý „butterschnitzel“ s kašou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mleté teľacie mäso vložíme do vhodnej nádoby, vyklepneme vajíčka, rozdrobíme pečivo a zalejeme mliekom. Osolíme, okoreníme a dobre spolu premiešame, dochutíme muškátovým orieškom a vytvarujeme hrubšie placky. Pečieme na masle z každej strany. Ak by bolo mäso v strede surové, dáme ho dopiecť do rúry a potierame olejom.
  2. Zemiaková kaša: Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky, zalejeme vodou, osolíme a dáme variť. Keď sú zemiaky uvarené, zlejeme 2/3 vody a v lise alebo metličkou ich rozpučíme. V hrnčeku zahrejeme mlieko s maslom a postupne a za stáleho miešania prilievame do zemiakov.
  3. Restovaná cibuľa: Očistenú cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska, osolíme, posypeme múkou a dobre premiešame, aby múka pokryla celú časť cibule. Vkladáme do rozpáleného oleja.