Mletý rezeň
Mletý „butterschnitzel“ s kašou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Mleté teľacie mäso vložíme do vhodnej nádoby, vyklepneme vajíčka,
rozdrobíme pečivo a zalejeme mliekom. Osolíme, okoreníme a dobre
spolu premiešame, dochutíme muškátovým orieškom a vytvarujeme
hrubšie placky. Pečieme na masle z každej strany. Ak by bolo mäso
v strede surové, dáme ho dopiecť do rúry a potierame olejom.
- Zemiaková kaša: Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky, zalejeme
vodou, osolíme a dáme variť. Keď sú zemiaky uvarené, zlejeme 2/3 vody
a v lise alebo metličkou ich rozpučíme. V hrnčeku zahrejeme mlieko
s maslom a postupne a za stáleho miešania prilievame do zemiakov.
- Restovaná cibuľa: Očistenú cibuľu nakrájame na hrubšie kolieska,
osolíme, posypeme múkou a dobre premiešame, aby múka pokryla celú časť
cibule. Vkladáme do rozpáleného oleja.
|