Mleté placičky bez mouky a strouhanky

remcula - fotkaremcula, 10. februára 2016
Mleté placičky bez mouky a strouhanky
Foto: remcula

Určitě každý zná holandské řízky. Dělávám je taky, ale tyhle placičky jsou malinko jiné. Šťavnatější a opravdu skvělé. @Remcula

2-3
porcie
10 minút
príprava
40-50 minút
na 200 °C

Suroviny

350 g
70 g
70 g (Eidam a pod.)
150 ml
2 strúčiky
1 menší kus
1 čl
1 čl (alebo akékoľvek korenie vhodné do sekanej)
1 čl (alebo iné pikantné korenie)
 podľa chuti
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Mleté maso smícháme s kořením, utřeným česnekem a nadrobno nakrájenou cibulí. Přidáme najemno nastrouhané sýry, smetanu a vše pořádně promícháme. Necháme tak 1 hodinu odležet v lednici. Pak namočenýma rukama tvoříme karbanátky, které vkládáme na pekáč s pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a pečeme asi 30-40 minut dozlatava. Podáváme buď se zeleninovým salátem, popřípadě s různě upravenými bramborami.

Diskusia k receptu

cesminaz
Vyzeraju super.Chcem sa spytat,ci tam musim pouzit smotanu na slahanie,alebo mozem aj obycajnu smotanu? U nas je 12% a20% na smotana.Hadam by som mohla pouzit nie?
kukulienka71
večerala som o siedmej, a teraz som zase hladná...robíš skvelé realistické fotky, recept je výborný to vidím. Drakulova smrt je asi niečo s cesnakom, že?:-))
leaela
.....aby ruka odpadla tomu,co nedal 5* tomuto receptu (hlasovalo 5 ludi a je 4,2*).... :-/
remcula
@Kukulienka Drakulova smrt je pikantní, docela hodně pikantní koření od Rojíka :-). Klidně použíj jiné :-)
jerica
pjeknýýýý !! inšpirácie na týždeň :-)
jerica
kto tento recept ukradne, tá ruka mu odpadnem,ja si ho schovám a pridávam aj ja 5 x ******** @Leaela (10.2.2016 22:01)

1x leaela
sovka62
Toto vítam, na holandských rezňoch (aj na tých pečených na papieri v rúre) mi vadí, že akési suché, tak ich robievam zriedka. Práve toto asi odstráni tá smotana, má to logiku, až ma prekvapuje, že mi to nikdy nenapadlo. Hviezdičky pridané, recept uložený, vyskúšam a ďakujem.
remcula
@Sovka62 víš, ta suchost může být způsobená i plynovou troubou. Já smažím i květák na papíře v troubě, jen pokapaný olejem a předem nevařený a je skvělý, ale mám elektriku :-)
klukodvody
Zdravím Remcula. No holanďáky máme hodně rádi a tak jsem vyzkoušel to Tvoje. Jen jsem to dal do té ledničky přes noc jako klasiku a bylo to fajné. Ten sýr a ty chutě se tak krásně rozvinuly a potom abych se moc nešidil, jsem to udělal jako Hamburgery. Paráda, mám uložené a Tobě letí hvězdičky. Měj se fajn.
afataga
vlastne take syrove karbose, preco nie? ja nekupujem zmesy korenin, ale raz som zabludila do takych malych potravin a tam som zbadala tu Drakulovu smrt, uzasny nazov, tomu som ozaj nemohla odolat :-)
remcula
@Afataga (11.2.2016 11:10)

Já taky neumím koření odolat. Předloni jsem vyhrála 1 kg koření různých druhů, podle vlastního výběru. Mezi nim i Drákulova směs :-). Koření je tady proto, abychom si jídlo ochutili. :-) Chápu, že každý koření nemusí, to je věc názoru a chuti :-)
kukulienka71
Ďakujem za super obed, ja tie koreniny nemám, dala som čo bolo doma. Placičky sú vynikajúce a šťavnaté. Musela som urobiť aj tú cviklu z druhého tvojeho receptu, dala som ju skôr do rúry a potom mäso, bolo to hotové naraz, veď na rovnakej teplote. Cviklu som mala celý čas zakrytú, nemá chybu!

sovka62
@remcula , nebude to rúrou, aj ja mám elektrickú, bežne v nej pripravím vynikajúce "vyprážané" kura, karfiol, fašírky, všetko pekne šťavňaté, lepšie ako z panvice, len tie holandské rezne neboli ono. Ale verím, že podľa teba sa to podarí. Dám vedieť.
remcula
@Kukulienka71 (11.2.2016 13:22)

Ty brďo, máš to náááádherné!! Moc děkuji, že jsi to vyzkoušela, mám takovou radost, že chutnalo! :-)
remcula
@Sovka62 (11.2.2016 13:52)

Tak zkus! Jak vidím, Kukulienka71 zkusila a vypadají báječně! :-)
bembo
keďže ma tento recept zaujal,a chcem ho aj vyskúšať,pozrel som si v googli "koření drákulova smrt".po prečítaní jeho obsahu som s potešením zistil,že takéto korenie mám aj doma.nedávno mali v Kauflande v akcii krabičku Kotányi s tromi mlynčekmi rôznych korenín,a jedným z nich bol aj mlynček s označením "Morská soľ s čili a cesnakom".jeho obsah odpovedá zloženiu drákulova smrt.aspoň podľa googlu