Zapečené morčacie mäso

Mleté morčacie mäso v miske (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Takto upravené morčacie mäso je veľmi dobré. Omnoho chutnejšie ako klasické fašírky.

10
porcií
12 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Slaninu s cibuľou, cesnakom a rožkom zomelieme do misy. Pridáme mleté morčacie mäso, kečup, horčicu, vajcia, pokrájané bylinky a korenie štyroch farieb. Solíme opatrne, slanina je slaná. Všetko to spolu dobre vymiešame. Dávame do misiek potretých olejom. Misky uložíme na pech, do ktorého nalejeme vodu, do výšky tak 1 cm. Je pravda, že sa to potom robí trošku dlhšie, ale zas to tak neprihorí. A po druhé, to mäso je chutnejšie. Nech ma zje snehuliak ak klamem.
  2. Suroviny na plnku dáme do misy s nastrúhaným syrom a zamiešame.
  3. Plnku nanesieme na mäso v miske do plna. Rúru zapneme na 200 °C a šupneme do nej plech s miskami. Asi po 10 minútach teplotu znížime na 180 °C a pečieme ďalej.
  4. Po 45 minútach to bolo pekne prepečené.
  5. Tu je vidieť, aké pekne košíky sa upiekli. Prílohu k tomu nechám na vás. U nás je k tomu zemiaková kaša a ľadový šalát.
  6. Druhu polovicu zarobeného mäsa som dal do vrecka od tlačenky a varil pol hodinu. Po vychladnutí som dal zapiecť do rúry na 20 minút na 190 °C. Takýto bochník je tiež dobrý, na chleba s kyslou uhorkou.