Mleté mäso v srnčom chrbáte so zeleninovou ryžou/fotorecept/

izabella929 - fotkaizabella929, 12. januára 2012

Tak, ako som vám všetkým sľúbila, že vám ako vďaku za vaše krásne príspevky prinesiem nový recept, tak aj robím..možno, že ste už robili Zobraziť celý popisTak, ako som vám všetkým sľúbila, že vám ako vďaku za vaše krásne príspevky prinesiem nový recept, tak aj robím..možno, že ste už robili niečo podobné, ale určite inak..nech vám prinesie radosť pri konzumácii..je to veľmi chutný srnčí chrbát, hoci je v ňom dosť vajec, je lahučký a v spojení so zeleninkou vyrovnaným chutným jedlom...

20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

510 g
8 ks
štipka
 podľa chuti
1 ks
1 ks menšia
1 strúčik
2 ks
1 koliesko (gigant)
200 ml
100 g
1 lyžica
1 plátok
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Teraz som mala trošku viac mäsa ako obvykle zmrazené čiže 510g...nechala som to všetko. ale nedoporučujem, lebo forma na srnčí chrbát je ozaj iba na pol kg mäsa...takže mäsko som poriadne umyla a zomlela na mlynčeku.tu sú suroviny na prípravu mletého mäska...6 vajec som dala uvariť na tvrdo...očistila som ich a rozdelila...bielka osobitne, žltka tiež..

    Mleté mäso v srnčom chrbáte so zeleninovou ryžou/fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Zomleté mäsko, som osolila, okorenila, uvarené vaječné bielka som pokrájala na kocky a pridala som ich do mäska...opatrne treba miešať,aby sa nedrobili viac..

    Mleté mäso v srnčom chrbáte so zeleninovou ryžou/fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som namočený a vyžmýkaný rohlík a všetko som opatrne pomiešala, ochunala, či je dosť soli a korenia...žltka som vidličkou popučila..ide to dosť ťažko sú suché, ale si pidajte hneď na začiatku lyžicu smotany a viac nie,,,iba lyžicu, lebo sa vám nebude dať formovať znich šúloček/plnka./..ja som pre zvýraznenie pokrájala do žltka aj jeden plátok červenej sterilizovanej kápie na drobné kocky..

    Mleté mäso v srnčom chrbáte so zeleninovou ryžou/fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Formu na srnčí chrbát som vymazala olejom a uložila som do nej prvú polovicu plnky, potlačila som ju rukou, aby sa zmestilo všetko mäsko..urobila som zo žltkov pomiešaných so smotanou valček asi 2 cm. hrubý/taký krátky ako moja dlaň..dala som na spodnú vrstvu do stredu tej plnky a postupne som všetky valčeky pospájala pozdlž celej formy...potom som opatrne pridala druhú časť plnky...začala som najprv ukladať po bokoch formy, aby som si nepokazila šúloček zo žltkov a až na záver som dala vrstvy aj na žltky a opatrne pritlačila...potrela som povrch mlletého mäska olejom...tak som ho

    Mleté mäso v srnčom chrbáte so zeleninovou ryžou/fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    pohladkala olejom po cejej ploche...potrela som vajcom rozšlahaným, ale nemusíte to robiť...záleží od toho, ako budete hotovú roládu krájať...mne sa urobila kôrka a bol s tým problém...podľa mňa stačí iba potrieť olejom...trúbu som rozohriala na 200 st. a piekla som roládu 40 min...na prílohu som si pripravila mrkvu na kolieska,kaleráb na paličky a hrášok...na troške oleja a jednej na veľké kusy pokrájanej cibuli som ich orestovala..ryžu som umyla a na troške oleja orestovala, podliala horúcou vodou a udusila..

    Mleté mäso v srnčom chrbáte so zeleninovou ryžou/fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Hotový upečený srnčí chrbát...vyzerá pekne...zeleninovú prílohu som nemiešla so zbytočne veľkým množstvom ryže...z tej uvarenej ryže 100g. som pomiešla so zeleninou iba polovicu,aby to to krajšie farebne vyznelo..ozdobila kápiou, keďže som ju pridala do žltkovej plnky...prajem vám dobrú chuť...toto je žltková plnka..

    Mleté mäso v srnčom chrbáte so zeleninovou ryžou/fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    a hotový upečený srnčí chrbát...

    Mleté mäso v srnčom chrbáte so zeleninovou ryžou/fotorecept/ - obrázok 7

Diskusia k receptu

dajda
vyborný recept,ako vždy,a to pivko by som si hned dala .
grandma
Mleté mäso - je to niečo ako fašírka alebo sekaná - v kombinácii s ryžou. No to je teda čudná kombinácia...
milamila
Grandma a prečo by to bola čudná kombinácia, ja mám tiež rada ryžu k mletému mäsku, veď každému chutí niečo iné a ja keď robievam takúto roládku v srnčom chrbáte, pre mňa si spravím trošku ryže a ostatným členom zemiakové pyré
Izabellka, vyskúšam aj na Tvoj spôsob, robím toto veľmi rada, ale trošku s inými prísadami, pretože je to veľmi rýchlo hotové jedlo
sylvinka
a ešte sa chcem spýtať,keď si to piekla,aj si to prikryla?
izabella929
@gradma..ja som pridala len nepatrné množstvo ryže...veď som uvarila iba 10 dg. a z toho som zmiešala so zeleninou iba 5 dg...čiže nie ryža bola dominantná, ale zelenina...
izabella929
@sylvinka , neprikryla som to.. u jednoduchého dôvodu..tá forma na srnčí chrbát zmesie iba pol kg mäska a ja so m tam dala o 10 dg viac, nechcela som to dávať zpäť do mrazničky...spracovala som celých 510g a videla som, že mi šťava tečie na pekáč...uvažovala som, že to prikryjem alobalom, ale vynikajúco sa upieklo aj bez neho...je výborná a vľmi chutná...
maladada
Ja milujem ryžu a jedávam skoro ku všetkému, mne sa ryža hodí aj k mletému mäsku.
izabella929
@maladada , aj ja ľúbim ryžu, jedla by som aj ryžu s ryžou, ešte že nemám z nej šikmé oči.-)veru k mnohým mäskám sa ryža hodí...ale každý si to musí podľa svojej chuti.-) díky za komentárik.-)
torticka
všetko mi tam vyhovuje, až na hrášok. Toto sa kedysi dávno robilopo dedinách na svadby.
izabella929
@torticka nie každý má rád hrášok...ale tento je môj vlastný zo záhrady...ani zelený nemáš rada? odtrhnúť si na záhrade vylusknúť a šup do pusy...
rigocka
Veľmi dobre vyzerá,niektorý deň aj vyskúšam:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia