Mleté mäso v čepcovej sieťke fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 1. apríla 2012

Mleté mäso je u nás obľúbené, pre jeho široké možnosti použitia.Včera som ho zabalila do tukovej blany a upiekla.Je veľmi chutné a šťavnaté..

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
podľa potreby
1 ks
štipka
štipka
 podľa chuti
1 ks
1 strúčik
80 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko som umyla a pokrájala na kocky, pripravila som ho na mletie...do pomletého mäska som pridala vajce,korenie, rascu, soľ, pokrájanú cibuľu a cesnak na drobno..

    Mleté mäso v čepcovej sieťke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som ešte aj strúhaný údený syr.Všetko som spolu premiešala a urobila malé fašírky.

    Mleté mäso v čepcovej sieťke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Fašírky som zabalila do tukovej blany .

    Mleté mäso v čepcovej sieťke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zabalené fašírky v tukovej blane som uložila na pekáč.Nepodliala som ich, pretože tuková blana pustí dostatok tuku..Na 200 st. sa piekli 40 min..

    Mleté mäso v čepcovej sieťke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené fašírky v tukovej blane, alebo aj v čepcovej sieťke..Zemiaky som očistila a uvarila v osolenej vode. Pridala som do varenia štipku celej rasce..Uvarené zemiaky som scedila, uložila na tanier, poliala maľťou z výpeku a pridala som fašírku.Dobrú chuť.

    Mleté mäso v čepcovej sieťke (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

helca103
ked som videla čepcová sieťka myslela som že @danculka pridala recept, zaujal ma receptík len kde tu sietku zoženiem....veľmi dávno kde sme chodili na zabíjačky som v tom zvykla piecť mäsko :-)
izabella929
@helca103...ja si odlkladám do mrazáka zo zabíjačky...ale mám tu už jeden recept: bravčové pečené v čepcovej sieťke a v príspevkoch písali baby, kde sa dá sieťka zohnať...
helca103
áno v diskusii sa písalo že to nosia z ČR, ale za opýtanie nič nedám aj u nás :-) musim obehnut mäsiarov v meste lebo mäsko je naozaj šťavnaté ked sa zabalí do tejto sieťky
izabella929
@helca103 veru tak..je vynikajúce a šťavnaté...)údajne sa to už dá aj u nás kúpiť , v niektorých nákupných centrách...
izabella929
@medovn ícek, však tam u vás funguje tá dodávka mäsa do domu...čítala som to v diskusii...hádam sa bude dať objednať u nich...je to paráda, mäsko v nej upečené je veľmi chutné a šťavnaté...
irenaw
ach, zase sieťka a ja ju nezoženiem :o( mleté mäso pripravujem tiež často, lebo ho máme radi, možno niečo vymyslím namiesto "čepca".




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia