Mleté mäso s pórom v smotane

miskamm - fotkamiskamm, 20. októbra 2012
Mleté mäso s pórom v smotane
Foto: miskamm

Toto je jedno z prvých jedál, ktoré som v nemecku ako Au-Pairka okúsila. Zo začiatku sa mi to zdalo divné mäso kombinovať s výživou, Zobraziť celý popisToto je jedno z prvých jedál, ktoré som v nemecku ako Au-Pairka okúsila. Zo začiatku sa mi to zdalo divné mäso kombinovať s výživou, ale je to naozaj veľmi chutné. Aj deti to majú radi, je to jemne sladké, ale aj slané a hlavne pre chlapov MÄSOVÉ :-)

4-5
porcie
10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2-3 ks
2-3 PL
1-2 kocky
250-300 ml




Postup

  1. 1

    Pór nakrájame na krúžky asi 0,5 cm hrubé, ak je pór väčší, prekrojíme pozdĺž a potom nakrájame na polovičné krúžky. Dobre umyjeme v studenej vode a necháme odkvapkať.

    Mleté mäso s pórom v smotane - obrázok 1
  2. 2

    Olej zohrejeme v hrnci a keď je horúci pridáme mleté mäso.

    Mleté mäso s pórom v smotane - obrázok 2
  3. 3

    Keď je mäso dobre prepečené, pridáme soľ a korenie a pražíme ešte tak 2-3 minúty. Potom pridáme bujón (nerozmiešavať vo vode) a podusíme 5 minút na prudkom ohni.

    Mleté mäso s pórom v smotane - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme paradajkový pretlak alebo kečup a podusíme ďalších 5 minút.

    Mleté mäso s pórom v smotane - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme odkvapkaný pór a podusíme 5-10 minút na prudkom ohni (premiešavať nezabudnúť).

    Mleté mäso s pórom v smotane - obrázok 5
  6. 6

    Podlejeme vodou, ca 0,2 l a povaríme 15-20 minút na miernom ohni. Pridáme smotanu a necháme prevriet. Dochutíme soľou a mletým korením.

    Mleté mäso s pórom v smotane - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s ryžou a jablkovou výživou.

    Mleté mäso s pórom v smotane - obrázok 7

Diskusia k receptu

radox1
lutujem neskusenych domacich kucharov co si beru priklad z takychto experimentov,akurat znicia suroviny a nastane sklamanie.v poslednej dobe sa tu roztrhlo vrece s takymito nezmyslami typu kombinacii kecup,soj.omaska,worcester a podobne.neviem ci je rozumne si takto nasilu vymyslat recepty a silou mocou zaujat a povedat si-vlozila som sem dalsi novy recept.
elixir
No, ja nie som skúsená kuchárka, ale kečupu v jedlách sa vyhýbam ako čert krížu. Niekedy je fajn recept, len má kečup "navyše", tak ho nedám. Kečup je zabiják chute. Ja si ho dám maximálne k "bratwurst", či chlebíkom vo vajíčku.
margaretka28
@radox1 , ty budeš asi veľmi skúsený kuchár, tak už konečne pridaj dajaký super recept, nech všetci padneme na zadok a konečne sa naučíme ako sa správne varí !
garanco
Póru sa mi tento rok urodilo pekne, tak vyskúšam podľa Teba.
(mne, keď sa recept nepáči, tak ho nechám ležať, koľko ľudí toľko chutí, ale zhadzovať niekoho by sme nemali, alebo?...)
dadajka
Pre cudzincov je nechutna kombinacia zemiaky- ryza, ktoru naopak Slovaci dost oblubuju a povazuju to za vrchol gurmanstva, kedze sa to podava pri kazdej slavnostnej prilezitosti. Preco si chcete mysliet, ze je kombinacia kecup- vyziva- ryza-mlete mäso divna. Ved v zaludku mame po kazdom dni podobny "bordel". Autorka sa chcela podelit s receptom, ma na to narok. Varecha.sk nie je portal pre profikov, je z gurmanskych zazitkov a toto bol prave jej.
1x lenkav
radox1
uprimne,nie som ten typ co by behal s fotakom po kuchyni a vazim si vsetkych ktori recept takto zaznamenaju a pracne ho sem vlozia.ked tak reagujem,ci uz pochvalilm alebo skritizujem bez osobnej invektivy,ale hlavne sa snazim poradit na spravnu technologiu varenia,a je mi jedno ci si z toho niekto nieco zoberie alebo nie.
jody
No takto, ja by som namiesto kečupu dala pretlak a je to. A paradoxne mi prekáža viac varenie smotany 20 minút, považujem to za zbytočné. Ale ako nápad sa mi recept páči.
radox1
ja tieto 12% riedene smotany neuznavam,to nie je cista smotana.a to ze smotane staci par minut je samozrejme.
marika21
Prečo nevyskúšať niečo nové? Ak nemám na to chuť tak to vynechám, načo použiť kritiku, bez toho, že som to nevyskúšal-a. Boli časy, keď mi narástlo veľa póru a nemala som recepty na to. Teraz mám recepty pór kúpim. Vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia