Mleté mäso s pórkom

diabambulka - fotkadiabambulka, 13. mája 2013

Veľmi chutný obed plný zeleninky a farieb. Mleté mäso môžete nahradiť kuracím, alebo bravčovým mäsom nakrájaným buď na soté, alebo na plátky :-)

45 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
4 PL
1 ks
2 strúčiky
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
90 g
1-2 PL




Postup

  1. 1

    K mletému mäsu pridáme nakrájaný pór ( len bielu časť ), mletú papriku, vajce, strúhanku, soľ, mleté čierne korenie, prelisovaný cesnak, tymián, bazalku a dobre vymiešame. Vytvarujeme mäsové valčeky. Mäso obalíme v hladkej múke a na oleji prudko opečieme z oboch strán a odložíme. Vo výpeku opražíme nakrájanú cibuľu, na malé kocky pokrájanú červenú papriku a na tenko pokrájanú mrkvu. Orestujeme pridáme pretlak a podlejeme vodou alebo vývarom. Mäso vložíme späť, ochutíme soľou, mletou rascou a čerstvo pomletým korením. Očistený pór nakrájame a pridáme k mäsu. Dusíme do mäkka. Hladkú múku rozmiešame v malom množstve vody a zahustíme šťavu.

  2. 2

    Výborná príloha sú zemiačiky jemne osmažené na masielku s petržlenovou vňaťou. Tip : Obedík môžete pripraviť aj ščipoš :-) k mletému mäsku pridajte namiesto mletej papriky pálivú mletú papriku a do omáčky môžete pridať troška čili. A bude to niečo aj pre chlapov :-)))

  3. 3

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

helaxa
Veru dala by som si, určite to vyskúšam, potom napíšem ako chutilo,
ale myslím si , že to bude výborné. Ďakujem za reept
diabambulka
@helaxa rado sa stalo,naozaj výborný obed a to mleté mäso v kombinácii s porom nemá chybu;0)držím palce a teším sa na odpoveď ako chutilo.
helaxa
Výborné, urobila som to z kuracích prsííčok. 3. ročná vnučka mi povedala, prečo ty tak mňamkovsky varíš. Oplatí sa vyskúšať. Ďakujem za recept
ebaka
máš dobré nápady a to si cením,takéto dobroty môžeme...rcp ukladám pre inšpiráciu
suzanna1904
@Diabambulka ahoj, mas skvele recepty :) velmi rada by som toto uvarila, ale este sa len ucim. Mozes prosim poradit? Tu bielu cast poru zmiesas s tym mletym masom a potom do omacky ide ten zeleny zvysok? Alebo si cast toho bieleho odlozis na omacku? A este tie zemiacky supnut na maslo tak ako su?surove? Alebo najskor zvlast uvarit ? Prepac tolko otazok, ale vyzera to velmi jedlo a nechcem to pokazit. Dakujem za odpoved :)

diabambulka
@Suzanna1904 (29.10.2016 23:15)

ooo dakujem za pochvalu, toto je recept od mojej svokry, vlemi dobre varí a jednoducho, aj tento recept je jednoduchý...kludne sa opýtaj... ja sa tiež ešte stále pýtam a zbierarm recepty :-D takže ideme od začiatku, do mäsa pridám časť bieleho póru, kupim vždy väčší aby som mala dosť a časť dám do omáčky spolu so zelenou nakrájanou časťou...takže troška odložiť do omáčky aj bielej časti poru....zemiaky na maslo nedávaj surové takéto veľké sa ti neprepečú, vyber si také menšie, nechaj uvariť v šupke, ošup jednoducho ešte horúce zemiaky daj do riadne studenej vody a šupka ti pôjde krásne dole sama s prstami, nechaj vychladnúť a potom ich troška orestuj na masle tej kocke 82% nie Rama, alebo Flora, alebo noečo podobné, výborné sú ak na záver už na hotové posypeš čerstvou nakrájanou petržlenovou vňaťou, premiešaš a hotovo :-D držím palce a dobrú chuť




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia