Mleté mäso s kyslou kapustou a zemiaky fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 13. novembra 2015

Ide predlžený víkend, tak sme naplánovali toto jedlo máme ho radi. Bude pokoj sobotu- nedeľu a môžme behať po horách. No máš ho vidieť Zobraziť celý popisIde predlžený víkend, tak sme naplánovali toto jedlo máme ho radi. Bude pokoj sobotu- nedeľu a môžme behať po horách. No máš ho vidieť zrovna na obed prišla návšteva. Ideme z hríbov tak sme sa zastavili u vás hovoria. Vôňa po celom byte zrovna som dovaril. Čo to tu tak vonia. Tak som naložil aj im, nakoniec bola ešte dupla a hrniec prázdny. Chutilo im bol som rád. No a zajtra znovu niečo uvariť. Človek mieni život mení.

8
porcií
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
0,3 kg
0,8 kg
1 kg
4 ks
6 strúčikov
150 g
1 PL
1 PL
1 PL
1 ČL
5 ks
3 ks
8 ks




Postup

  1. 1

    Pripravil som si suroviny. Kapustu vo vinnom náleve (Kaufland a Lidl). Údené krídelká z Lidla to stačí údené. Dobrá údená slanina. Zemiaky, cesnak ja som dal celú hlávku máme radi cesnak. Cibuľu a mleté mäso. Cibuľu som krájal na pol mesiace. Cesnak posekal na drobno. Zemiaky pokrájal na 2 - 3 cm kúsky. Krídelká som na kĺboch pokrájal. Slaninu krájal na 1,5 - 2 cm kusy. Nech pri škvarení ostanú z nej také mäkšie oškvarky.

    Mleté mäso s kyslou kapustou a zemiaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prve som dal do väčšieho hrnca variť kapustu s novým korením a celým čiernym korením. Hneď som pridal aj bobkáče. Zalial zarovno vodou a nech sa varí. To trvá asi pol hodinu.

    Mleté mäso s kyslou kapustou a zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Takto som krájal krídelká nech je viac kusov. Tie som pridal tiež ku kapuste variť.

    Mleté mäso s kyslou kapustou a zemiaky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do druhého hrnca som dal škvariť slaninu s cibuľou a masť. Musia sa škvariť až do hneda. Často miešať nech to neprihorí.

    Mleté mäso s kyslou kapustou a zemiaky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravil som si cesnak ten pridám, keď cibuľa aj slanina budu hotové.

    Mleté mäso s kyslou kapustou a zemiaky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalej som dal variť pokrájané zemiaky so soľou. To aby sa mi naraz spravilo, lebo to potom budem zmiešavať všetko spolu.

    Mleté mäso s kyslou kapustou a zemiaky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Slanina aj cibuľa sa stále robia. Ak majú správnu farbu aj chuť tak teraz pridám cesnak nechám nech prevonia. Teraz dám hrniec nabok zo sporáka a pridám papriky. Premiešam nech sa v masti rozpustia.

    Mleté mäso s kyslou kapustou a zemiaky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Znovu hrniec dám na sporák a hneď pridám mleté masso ( ako hovorí brat) miešam nech neprihorí. Ak sa mi to lepí na hrniec podlejem za naberačku aj dve vodou s kapusty.

    Mleté mäso s kyslou kapustou a zemiaky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nechám mäso zatiahnuť a asi osem minút podusiť. Pridám do neho čerstvo mleté čierne korenie. Tak a mäso je hotové. Odstavím zo sporáka a nechám prikryté. Teraz zoberiem hrniec zo sporáka zo zemiakmi, skúsim či sú dosť mäkké ak áno tak vodu zlejem. Tu nechám na polievku. Ja nechávam zemiaky uvariť tak aby sa trochu rozsypali. Pri miešaní všetkého to zahustia. Mám aj zemiaky hotové.

    Mleté mäso s kyslou kapustou a zemiaky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Idem na kapustu po pol hodine varenia je hotová aj krídelká. Odstavím aj tento hrniec zo sporáka a vodu zlejem. Ta bude na polievku šošovicovú. Teraz v hrnci kde je kapusta najväčšom, pridám zemiaky a mäso dobré premiešam a pripadne trochu dosolím. Nechám také horúce zakryté nech sa to všetko spolu sparí a prejdú chute tak na 20 minút.

    Mleté mäso s kyslou kapustou a zemiaky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Môžem servírovať na taniere a dobré veľký bager k tomu a hlavné dobrú chuť. Je to papánička, čo Vám budem hovoriť treba uvariť a ochutnať. Na druhy deň je to ešte chutnejšie ak ostane.

    Mleté mäso s kyslou kapustou a zemiaky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

bystro
Takéto máme radi aj moja Marcela aj ja.
jofolit
Zrovna pozerám čo zajtra variť dobrý tip. Vďaka skúsim a posúdim. Vyzerá to dobré kapustové môžem.
radost
kapusta+údenina=to poznám..
s plus mletým mäsom nepoznám..uvariť skúsim..bo ochutnať musím..
kde je kyslá kapusta a sviňa-to jedlo je vždy príma...
si ty výmyselník..:-)
aandulka
no klobúk dole, úžasná kombinácia, pripomína mi to úhrabky starej mamy, určite v dohľadnom čase urobím.
jarunka
Tak toto sa aj mne paci. Zaradene na buduci tyzden :-)
jozka2
Ojjojjoj,tak to je naozaj chaluparske,len prisadnut.5*
babkamt
nastal čas, keď viacej varíme jedlá z kyslej kapusty. Tvoje jedlo sa mi páči. Na budúci týždeň bude aj u nás na stole:-)
popoluska340
Super receptik,ja to spravim podla receptu,a este to dam na chvilu zapiect do truby.Manzel by mi to ofrflal takto,ale zapecene ma vacsiu sancu.
beliana
Aha, terz ich vifim na obrazku, ale vyzeraju nejake zapecene :)
evanaaa
@beliana , vifiš na obrázku zle, pozri lepšie a uvidíš, že tie krídelká sú údené, preto majú takú farbu:) @patroveckypitrs , ty si "stvoriteľ" nových, nevídaných jedál, vidieť, že máš fantáziu, ktorá môže aj chutiť. Ja zasa väčšinou len klasiku, ale niekedy skúšam aj iné, ide len o to, aby to chutilo mužovi, ale toto by hádam aj zjedol:)
ivav
Veľmi pekne naaranžovaná dobrota!
babucka
zajtra to mam na tanieri krasne na pohlad o chuti nehovorim ,lebo ja a kapusta sme naj kamosi.Vdaka za recept sliny tecu ani dobermanovi.
pintae
Vyborny recept, mne ta kombinacia sedi, chodim do hrnca vyjedat. Je to fajn.