Mleté mäso pod perinou zo zemiakovej kaše

monty469 - fotkamonty469, 17. septembra 2016
Mleté mäso pod perinou zo zemiakovej kaše
Foto: monty469

Dnes som varila túto dobrotu na spôsob pastierskeho koláča prvý krát, a veľmi nám to zachutilo. Fotopostup nie je, neplánovala som to sem pridať, Zobraziť celý popisDnes som varila túto dobrotu na spôsob pastierskeho koláča prvý krát, a veľmi nám to zachutilo. Fotopostup nie je, neplánovala som to sem pridať, ale rodinke veľmi chutí, tak budiš! :-)

30 minút
na 190 °C

Suroviny

500 g mleté
2 ks
1 vetvička
1 hrnček (300 ml)
podľa chuti
podľa chuti
3 streky
Zemiaková kaša:
4-5 ks väčšie
 teplé
podľa chuti




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpálime masť, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, ktorú orestujeme do zlatista. Pridáme mleté mäso a ďalej restujeme. Osolíme, okoreníme, nepodlievame ničím, mäso pustí šťavu. Uzavrieme a dusíme pri miernom plameni asi 20 minút.

  2. 2

    Medzitým dáme variť zemiaky do osolenej vody. Ak sú mäkké, zlejeme vodu, pridáme maslo, teplé mlieko, osolíme a vyšľaháme ľahkú, krémovú kašu.

  3. 3

    Po 20 minútach dusenia pridáme k mäsku kukuricu, rozmarín a worchester. Krátko povaríme a odstavíme. Ak treba ešte dosolíme alebo dokoreníme.

  4. 4

    Pekáč s rozmerom 20 x 30 vytrieme maslom, na spodok rozložíme mäsovú zmes, vrch rovnomerne pokryjeme zemiakovou kašou a zapekáme do zlatista pri 190 °C cca 30 minút.

  5. 5

    My sme sa do toho pustili ešte za horúca, bolo to naozaj veľmi lahodné. Pridávam fotku z pekáča, toľko ešte ostalo, akurát na večeru pre niekoho :-)

    Mleté mäso pod perinou zo zemiakovej kaše  - obrázok 5

Diskusia k receptu

siisa
Wooow, čo ty ešte nevymyslíš :) Vyzerá to fajnovo teda ! Pekná fotečka :)
haji
Tuto dobrotu jistě vyzkouším, díky za receptík, milá Monty!
1x dm
sracz
Oľe, @monty469 dzifče šikovne, priruc aj mňe za vedro, dva, šak človej ňe džvir! Gustušne si navarila a som presvedčený, že všetkým naozaj chutilo. Dokonca ši ňemušela aňi grati poumivac! Ta ňe!?! -:)))))))
2x rela a katkos
patroveckypitrs
Dobrý obedík nečudujem sa, že rodine chutilo. Čo sa tyká kaše tu mám rad na všetky spôsoby. Robím podobne, len kašu dám aj na spodok a mäso do stredu. A mäso robím s Mexickou zeleninou. No máš rozhodne 5*.
monty469
@Haji určite to urob, je to veľmi dobré :-)
@Srazc keby ši bul bližej ta bi som ci za vederko aj rucila, aľe do Ameriky to nedoľeci hoc jak by som scela :-) Ďakujem ti veľmi pekne za milý a vtipný komentár :-)
@Patroveckypitrs ďakujem ti veľmi pekne :-) Ináč dobrý nápad dať kašu aj na spodok, nabudúce skúsim podľa teba :-)
1x haji
kukulienka71
pastiersky koláč ma láka už dávno, ešte som sa k nemu nedostala:-) tvoja variácia musela byť veľmi chutná podľa surovín, pekne!
jack
Ach jaj.Takáto dobrotka sa len tak nevidí.Je to určite skvelé.A je to ajnápad ked ti ostane kaša na druhý deň,ktorú ja už veľmi nemusím,a urobiť ju na takýto spôsob.šikovnica.
mariamka
tiez ma laka pastiersky, a prave mame pyre, uvidíme, co s nim,, pekne zatisie s aksamietnicami :)
evanaaa
Raz som podobné robila a už párkrát som sa chystala to zopakovať, takže, je na čase a dám kašu aj naspodok.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia