Mleté bravčové rezne so syrom fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 16. januára 2012
Mleté bravčové rezne so syrom (fotorecept)
Foto: babkamt

Toto jedlo som dávno nevarila. Tak som sa rozhodla ho uvariť a ponúknuť aj vám.

Suroviny

400 g
200 g strúhaný (alebo iný syr)
2 strúčiky
1 ks
3 PL
1 ks
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko som pomlela. Syr eidam nahrubo nastrúham k mäsu.Osolím ,okorením, pridám rozotretý cesnak. K zmesi pridám jedno vajíčko a v mlieku namočený rohlík.

    Mleté bravčové rezne so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rohlík nakrájam a pokvapkám teplým mliekom.Pridám k mäsu. Všetko dobre premiešam , nechám aspoň hodinu odstáť v chladničke.

    Mleté bravčové rezne so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravím si do taniera strúhanku. Vyformované malé rezne v nej obalím a vypražím na oleji. Vysmažené ich dám okvapkať na servítku. Podávam so zemiakovou kašou a cviklou.

    Mleté bravčové rezne so syrom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

anina43
mletý rezeň občas robievam, môže byť aj bez cesnaku a bez rožkov, len s pridaním mlieka, mäso dobre zamiesiť a nechať stáť aj od večera do rána v chlade, v tom pripade sa chuťou podobá na riadny rezeň. Tvoj recept pripomína skôr faščírku, ale aj tak je super
bozulka
Toto bolo časté jedlo keď u mäsiara visel iba bôčik...Pomletý 1/2kg,20dk,strúhaný syr,vajíčko korenie,podľa potreby dosoliť,trošku červenej mletej papriky,na obalenie múka alebo strúhanka.A bol výborný obed,len nie príliš zdravý.Nahrádzala som zeleninou...
tetuska
robievam občas, je to výborné a ešte zeleninový šalátik...
garanco
Naozaj dobré jedlo. Minulý týždeň som robila takto: rezne som obalila v strúhanke, potom v rozšľahanom bielku a krátko opražila na tuku. Potom som ich preložila do panvice z pripravenou šťavou a dusila asi 30 minút, neboli také mastné a boli dobre šťavnaté.
babkamt
anina43, zvyčajne ani ja nedávam rohlíky. No pred obedom mi prišla návšteva a bolo by mi trápne , aby sme my obedovali a návštevu neponúkli.Pre nás dvoch by bolo dosť , no pre štyroch asi málo. Tak som sa vynašla a pridala aj jeden rohlík. Návšteva bola spokojná a ja som takto zachránila aj náš obed.Niekedy treba vedieť aj improvizovať v kuchyni.
modrykamen
Ja radšej mletý rezeň alebo fašírku, ako klasický. Akurát mám radšej s viacej rožkami, nie sú tak ťažké na žalúdok.
sara50
Ja mleté rezne obaľujem v trojobale, inak mi to pripomína skôr fašírky. Tiež pridávam rožok, lebo potom nie sú rezne také hutné, ale skôr nadýchané.
concord
Bozulka, ty si z Poľska? Mám 64 rokov a nepamätám si žeby u mäsiara visel len bôčik. Poľsko spomínam preto lebo za komunistov tam viseli len holé háky a predávali rybacie konzervy.
babkamt
@concord za komunistov sa nedalo tal ľahko cestovať ako dnes. Kto nemal známosti , nedostal víza . Buď sedel doma , alebo išiel do krajiny našich priateľov.Preto sme chodili , kým boli deti malé , do Bulharska. Išli sme letecky alebo autom. Hoci som mala rumunské peniaze , skoro všetky som ich priniesla domov. Niečo sa minulo na benzín a zvyšok som niesla domov. Videla som ako pred obchodom sedia ľudia na malých stoličkách a čakajú , kým im privezú mäso. Na vlastné oči som videla ako mäsiar sekal mäso doradu . Nikoho sa nepýtal aké mäso chce. Vedľa chlebíka bol petrolej . Celý obchod s potravinami od neho smrdel. Dnes si to veru ani nevieme predstaviť. No vtedy to bola realita.
safira85
vyborne chvalim:))len som tam nedala cesnak ani rozok podla anina43 a mala pravdu boli ako ozajstne rezne:))robila som potom aj s cesnakom a rozkom a chvaalim tiez vyborne len trosku ina chut ako na fasirku..mnam mnam:)))
kimlo
Robil som cez víkend, na obaľovanie som použil klasický trojobal, boli výborné, šťavnaté... doporučujem!


babkamt
Vďaka za pridanú fotku. a pripomenutie receptu.
zofos
Práve som ich zamiesil ale miesto syra som tam dal oštiepok.