Mitzine muffy s ríbezľovým lekvárom

mitzy - fotkamitzy, 20. januára 2017
Mitzine muffy s ríbezľovým lekvárom
Foto: mitzy

Musím sa podeliť o tento recept. Nejde to inak :) Bola to improvizácia po tom, ako moje dieťa odštrajkovalo vanilkového Pribináčika. Tak som ho Zobraziť celý popisMusím sa podeliť o tento recept. Nejde to inak :) Bola to improvizácia po tom, ako moje dieťa odštrajkovalo vanilkového Pribináčika. Tak som ho použila ako tajnú ingredienciu a voalá - vznikli chutné muffiny.

6
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 hrnček
2 PL (Inka)
1 PL
2 ČL
1 PL
3 PL
40 g
1 ks
125 g
1 dcl
6 kociek
6 ČL




Postup

  1. 1

    Robila som polovičnú dávku, vyšlo mi 6 muffinov. Hrnček má 250 ml a nebol naplnený múkou úplne doplna. Cca 2 cm pod okraj. Recept: Zmiešame sypké suroviny do cesta: múku, obilninovú kávu, kakao, kypriaci prášok, trstinový cukor a mak v jednej miske.

  2. 2

    V druhej miske rozšľaháme vajíčko, pridáme Pribináčik, mlieko a roztopené maslo. (Maslo som roztopila v sklenenej miske v mikrovlnke.) Všetko spolu rozšľaháme postupne po každej prísade.

  3. 3

    Do tekutej zmesy postupne prisypeme obsah sypkých ingrediencií z prvej misky a vymiešame cesto. Polievkovou lyžicou ho naberieme do muffinových košíčkov.

  4. 4

    Čajovou lyžičkou do stredu každého muffinu vložíme ríbezlový džem a trošku ho zatlačíme dovnútra cesta. Kocky čokolády pokrájame na štvrťky a naukladáme navrch každého košíčku.

  5. 5

    Pečieme na 180 stupňov Celzia 25 minút v predom vyhriatej rúre. Po vytiahnutí ich necháme vychladnúť. Krásne sa oddeľujú od papierového košíka a chuť je super. Dobrú chuť a príjemný víkend :)

    Mitzine muffy s ríbezľovým lekvárom - obrázok 5

Diskusia k receptu

marta23
Môžu byť veľmi chutné, sú to samé dobroty. Rada pečiem hrnčekové recepty a ešte k tomu mufinky. Jeden kus chýba. Aj Micka okoštovala, že tak spokojné spinká?
1x mitzy
mitzy
Ďakujem @Marta23 (21.1.2017 06:44) aj ja mám rada hrnčekové koláčiky. Mačička si nedala, ten jeden som zjedla ja, aby som mohla podať recenziu. Ona mala svoje dobroty a teplý radiátor ;3

monty469
Velmi dobre si napiekla a ta cica nema chybu. Vyzera presne ako nas Monty
1x mitzy
haji
Bezva kombinace surovin, určo vyzkouším. Pribináček doma nepěstuji, ale poradím si s tvarohem. Nápaditá rychlovka, díky za sdílení! Kočičí dáma je také labužnice, nemá chybu!
1x mitzy
mitzy
Ďakujem :) aj za mačinku. Džem bol z čiernych ríbezlí. Náš domáci. Dodal muffinom takú správnu "šťavu".
cesminaz
Pekná mačička,no tá sa ale má :-) Muffinky sa ti tiez pekne vydarili.
kimlo
To môže byť dobré... mám veľa džemu z čiernych ríbezlí, tuším to vyskúšam...
mitzy
@Kimlo (21.1.2017 21:01)

Pozrela som tvoje recepty-tvoj ríbezľový recept sa mi veľmi páči aj tie etikety :)
kakao
Nemusí to byť nutne zlé, aj keď ten Pribináčik mi tam fakt nepasuje, no nechápem, načo do názvu receptu píšeš "Mitzine", veď autor receptu je zrejmý a žiadnu pridanú informáciu to teda nemá = dosť biedny pokus o zviditeľnenie sa, nechcem napísať rovno trápny…
conscientia
@Mitzy Na rozdiel od vyššie zviditeľneného komentu si bola originál a veta "Viditeľná som dosť za dňa, menej v hmle a v tme veľmi málo" ma nadchla natoľko, že si ju implementujem do svojho pohotovostného slovníka, nakoľko ani ja by som to neodpálkovala s Tvojou gráciou - a to som kráľovná sarkazmu. S malým odmietačom vanilkových príchutí hlboko sympatizujem, hoci dole vyfotená pani mačka je toho názoru, že ona by sa teda akože obetovala, keby ostal nejaký ten Pribináčik, však piecť muffiny je škodaaaa...


mitzy
@Conscientia (26.1.2017 12:01)
Ďakujem, s humorom sa žije lepšie :) Kakao ma ešte šetril, občas tu čítam komentáre, že len pozerám. Držím sa toho, že mi urobí lepší deň, keď pošlem človeku pozitívnu energiu, neviem prečo by som mala komentovať v zlom niekoho jedlo. Keď sa mi nepáči, nekomentujem. Iné sú konštruktívne rady, iné sú tie rypnutia do niekoho. Niekto sa možno cíti potom lepšie, keď zneváži niekoho iného. Neviem. Žije sa nám super, keď jediný problém na večer je písať niekomu, ze je trápny. Aj keď netvrdím, že trápna nie som :)
Inak Mitzy Hoffman som našla na starom cintoríne počas kočíkovania. Žijú tam mačičky, o ktoré sa starajú ľudia a na tých náhrobných kameňoch (starých, romantických, novogotických a secesných...) zvyknú sedieť a vyhrievajú sa. Predstavovala som si, že jedna tá mačka je reinkarnácia pani Mitzy keď sedela na jej kameni. Jednoducho sa Mitzy so svojím mačacím menom u mňa udomácnila, a tak som si z neho urobila aj nick na vareche. Keď môže byť Pavlovova torta, nevidím dôvod, prečo by aj Mitzy nemohla mať svoje muffky.
Mačička na tvojej fotke je krásna! Taká svetlejšia, tie volám púštne :)
conscientia
@Mitzy Niektoré komentáre sa tvária, že ich pisateľ je z ligy Gordona Ramsaya, Nigelly Lawson a im podobných - hlavne, že celý svet vie, že kuracie prsia sú suché a Pribináčik nepasuje, lebo nie si autentická! Byť občas trápna je OK, to je ľudské. No byť tým, koho nick si všimnem ako prvé a automaticky nečítam jeho/jej elaborát, to je už au. AU AU.
___________

Ale o tom som nechcela. Milovala som Olšanské hřbitovy, šplhlo si u mňa i Koloseum v Ríme...lebo sú tam mačky. Ty máš pani Mitzy, ja mám adoptovanú pani Medu (Medeia). O mačičky sa treba starať. A meno pre Tvoje muffiny je absolútne vhodne zvolené.
1x haji
mitzy
@Junior (26.1.2017 18:53)

Ave Wikipedia!
Potom sú mäsiari iní srandisti... :)
lenkana
toto je fakt grácia:
Conscientia 26. januára 2017 o 12:01
@Mitzy Na rozdiel od vyššie zviditeľneného komentu si bola originál a veta "Viditeľná som dosť za dňa, menej v hmle a v tme veľmi málo" ma nadchla natoľko, že si ju implementujem do svojho pohotovostného slovníka, nakoľko ani ja by som to neodpálkovala s Tvojou gráciou - a to som kráľovná sarkazmu. S malým odmietačom vanilkových príchutí hlboko sympatizujem, hoci dole vyfotená pani mačka je toho názoru, že ona by sa teda akože obetovala, keby ostal nejaký ten Pribináčik, však piecť muffiny je škodaaaa...
lenkana
.....som kráľovná sarkazmu... tak toto nevypustila z papulienky ani jedna pani, ktorá mala nick, ako maďarská "spúšť"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia