Nepečený dezert

Mištičky červeného ovocia

Autor receptu: galbani

Svieži letný dezert

4
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ovocné pyré: Ovocie prepasírujte cez sitko, aby ste odstránili zrniečka. Prepasírované ovocie vložte do hrnca spolu s maslom a cukrom. Varte na miernom ohni za neustáleho miešania. Hotové ovocné pyré odstavte a nechajte vychladnúť.
  2. Krém: Na krém vyšľahajte žĺtky s cukrom a pridajte mascarpone. Ingrediencie spolu vymiešajte do hladkého krému.
  3. Časť krému vylejte na dno misiek alebo pohárov, prikryte piškótami a pridajte ovocné pyré. Opakujte dokiaľ nie sú misky plné. Zakončite vrstvou krému. Nechajte stuhnúť aspoň 12 hodín.
  4. TIP pre lepší výsledok: Pred podávaním ozdobte hotové misky celými kúskami ovocia, lístkami mäty a poprášte práškovým cukrom.