Nepečený dezert
Mištičky červeného ovocia
Autor receptu: galbani
Svieži letný dezert
4 porcie |
15 minút tepelná úprava |
Postup- Ovocné pyré:
Ovocie prepasírujte cez sitko, aby ste odstránili zrniečka. Prepasírované ovocie vložte do hrnca spolu s maslom a cukrom. Varte na miernom ohni za neustáleho miešania. Hotové ovocné pyré odstavte a nechajte vychladnúť.
- Krém:
Na krém vyšľahajte žĺtky s cukrom a pridajte mascarpone. Ingrediencie spolu vymiešajte do hladkého krému.
- Časť krému vylejte na dno misiek alebo pohárov, prikryte piškótami a pridajte ovocné pyré. Opakujte dokiaľ nie sú misky plné. Zakončite vrstvou krému.
Nechajte stuhnúť aspoň 12 hodín.
- TIP pre lepší výsledok: Pred podávaním ozdobte hotové misky celými kúskami ovocia, lístkami mäty a poprášte práškovým cukrom.
|