Miso polievka (fotorecept)
Autor receptu: skolavareniapolus
Recept od Khalila Tribaka
Postup
- Najprv si pripravíme riasy. Tie väčšie hnedé sú riasy kombu, tie menšie čierne sušené wakame riasy.
- Do asi 3 litrov studenej vody namočíme kombu riasy. Necháme zohrievať pri teplote max. 80 °C asi 20 minút.
- Zatiaľ nakrájame na jemno jarnú cibuľku, na tenké plátky šampiňóny a na malé kocky tofu. Do každej misky dáme každú z týchto ingrediencií a všade pridáme aj štipku sušenej wakame riasy.
- Z hrnca s vývarom vyberieme kombu riasy, necháme trochu vychladnúť a vložíme miso pastu. Poriadne rozhabarkujeme.
- Vývar nalievame do pripravených misiek, ale pred každým nabratím vývar rozmiešame, pretože pasta vo vývare má tendenciu usádzať sa dole.