Miso polievka fotorecept

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 18. februára 2017

Recept od Khalila Tribaka

Suroviny

3 ks
12 PL
3 l




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme riasy. Tie väčšie hnedé sú riasy kombu, tie menšie čierne sušené wakame riasy.

    Miso polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do asi 3 litrov studenej vody namočíme kombu riasy. Necháme zohrievať pri teplote max. 80 °C asi 20 minút.

    Miso polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ nakrájame na jemno jarnú cibuľku, na tenké plátky šampiňóny a na malé kocky tofu. Do každej misky dáme každú z týchto ingrediencií a všade pridáme aj štipku sušenej wakame riasy.

    Miso polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z hrnca s vývarom vyberieme kombu riasy, necháme trochu vychladnúť a vložíme miso pastu. Poriadne rozhabarkujeme.

    Miso polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vývar nalievame do pripravených misiek, ale pred každým nabratím vývar rozmiešame, pretože pasta vo vývare má tendenciu usádzať sa dole.

    Miso polievka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mitzy
Oooo potešili ste ma. Miso polievku môžem. Doma som skúšala uvariť ale nikdy nebola tak chutná ako v ázijskej reštike
slavka2012
Mišo polievku mám rada na raňajky, najmä keď chudnem, dobre chuti, zahreje, zasýti a má minimum kalórii.
slavka2012
Miso polievku mám rada na raňajky, najmä keď chudnem, dobre chuti, zahreje, zasýti a má minimum kalórii.
mijaita
Bohuzel, vsechny ty rasy jsou citit rybinou a to nemuzu. Ale miso polevku varim bez nich a je vynikajici take! Krasna, lakava fotka tu :-)
sjuz
Aby miso pasta nestratila svoje liecive ucinky, je potrebne ju davat do vody alebo vyvaru, ktory ma max 40 st. C, kedze obsahuje zive bakterie a enzymy. AK sa da do vriacej tekutiny, vsetko dobre a zive sa strati.
1x dorko
sandriw
Môžem sa opýtať, čo je zač tá hon dashi pasta? Viem ako sa robí najčastejšie dashi - z kombu a katsuobushi. Viem, že u nás dostať granulované hon dashi, keďže to bežne kupujem. A viem aj to, že v iných častiach sveta ho predávajú aj v sáčkoch, ktoré vyzerajú ako čajové. Ale o paste som v živote nepočula a aj ujo google akosi mlčí :P Inak miso ako také je úžasná záležitosť, či už na slano alebo sladko. Skúste si ním potrieť pečený batát, alebo pridať do brownies. Mňam :P
dorko
A co urobit s tou uvarenou kombu riasou? Ci vyhodit?