Jahodová torta
Jahodová torta

Mirror Glaze Cake – Torta so zrkadlovou polevou

lubkas - bez fotkylubkas, 21. januára 2018

Dlho som hľadala správny recept na túto tortu, ktorá je teraz veľký hit a nakoniec som si vyskladala vlastný recept. Rozhodla som sa, že Zobraziť celý popisDlho som hľadala správny recept na túto tortu, ktorá je teraz veľký hit a nakoniec som si vyskladala vlastný recept. Rozhodla som sa, že sa s ním s vami podelím. :)

8-10
porcií
120 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Krém z bielej čokolády:
200 g
290 ml (+ 100 ml na roztopenie čokolády)
3 plátky
Jahodové želé:
220 g (alebo jahodový džem)
2 PL
2 PL
2 plátky
Zrkadlová glazúra:
300 ml
300 g
1 plechovka
15 plátkov
350 g (nastrúhaná)
1 ks (biele, farebné)
Okrem toho:
2 ks (vo výške 1cm)




Postup

  1. 1

    Krém z bielej čokolády: Želatínu namočíme do studenej vody na 5 – 10 minút. Roztopíme čokoládu spolu so 100 ml smotany. Do misky nad parou dáme jednu PL smotany a rozpustíme v nej želatínu. Rozpustenú želatínu pridáme do roztopenej čokolády. Miešame do úplného spojenia. Smotanu vyšľaháme a postupne do nej pridávame zmes čokolády so želatínou. Miešame na najmenšej rýchlosti až kým sa všetko spojí dokopy.

  2. 2

    Jahodové želé: Želatínu namočíme do studenej vody na 5 – 10 minút. Jahody s citrónovou šťavou rozmixujeme, pridáme cukor a dobre premiešame. Privedieme k varu a po 2 minútach pridáme želatínu. Odstavíme z ohňa a miešame kým sa želatína nerozpustí. Prelejeme do menšej formy, prikryjeme fóliou a necháme stuhnúť.

  3. 3

    Zrkadlová glazúra: Želatínu namočíme do studenej vody na 5 – 10 minút. Vodu cukor a kondenzované mlieko privedieme k varu. Pridáme želatínu a miešame až kým sa nerozpustí. Zmes vylejeme do misky s nastruhanou bielou čokoladou a rozmixujeme ponorným mixérom. Precedíme cez sitko a rozdelíme do troch nádob. Do každej pridáme biele potravinárske farbivo a rôzne množstvo farebného farbiva aby mala glazúra rozdielne odtiene. Všetky tri vlejeme do jednej nádoby a trochu premiešame aby sa farby nespojili.

  4. 4

    Torta: Do menšej formy vylejeme jahodové želé a priklopíme prvým plátom korpusu a necháme stuhnúť, alebo želé necháme stuhnúť zvlášť. Do silikónovej formy dáme polovicu krému z bielej čokolády, pridáme želé s prvým plátom korpusu, dáme druhú polku krému a prikryjeme druhým plátom korpusu. Necháme stuhnúť najlepšie cez noc. Po stuhnutí tortu položíme na plechovku od kondenzovaného mlieka a prelejeme ju zrkadlovou glazúrou, ktorá bude mať cca 35 °C. Necháme stuhnúť a torta sa môže podávať.

Diskusia k receptu

mirop
Pokial sa delis o recept kde je dolezity vysledny vzhlad bolo by dobre dat aspon jednu fotku.... u blbej bublaniny kazdy odfoti kazdy krok a tam kde by to mohlo byt dolezite, tak nic
luwinka
A ty tu čo narážaš @Mirop , akú blbú bublaninu ???!!! Ja si fotím vždy to čo ja chcem a ako chcem. Viem že si tu narazil na moju bublaninu , ty sa predveď konečne hm...
haji
@Luwinka (21.1.2018 19:22)
Sama to vidíš, když nafotíš, špatně. Když nenafotíš, také špatně. Alespoň v tom máme přehled. Blbá bude spíš nálada než bublanina. Ale to je o inom. Hezký nedělní večer @Luwinka ! Nenech si ho pokazit.
mirop
@Luwinka (21.1.2018 19:22)

tvoja bublanina je mi ukradnuta... keby si sa tu trosku popozerala, zistila by si, ze bublanin je na tejto stranke asi tak 1000, pokial vidim recept na bublaninu, ani ho neotvaram, takze nemozem vediet, ci si tam fotila alebo nie.... myslel som to tak, ze u banalnych receptov ako je bublanina sa casto najde detailna fotodokumentacia a tam, kde by par fotiek neuskodilo, nieje nic.... tak sa ukludni a dychaj zhlboka
mirop
@Luwinka (21.1.2018 19:22)

no a samozrejme si fot co chces a ako chces, v tom ti nikdo nebrani, hlavne pokial mas neodbytny pocit ze 46-rocna zena sa ma na nete pochvalit bublaninou....
používateľ nemá avatar
123
123
no, tá fotka tej torty mi tiež chýbala... keďže už z rodinných dôvodov/dietetických/ nepečiem vo veľkom a nepoznala som ten spôsob polevy, musela som si ho nájsť na internete/ujo Googl vie všetko.../, ...
miminka1986
Ten fotopostup by pomohol. Trošku som sa stratila ten krém z bielej čokolády dávam aj do tej polevy a aj ním plním tortu?
Ospravedlňujem sa možno som to len zle pochopila. Ďakujem
silvika33
Aj mne veľmi podotýkam slovíčko veľmi chýba fotopostup. Ak je to možné tak poprosím.
radox1
pri takychto receptoch by mala byt fotka povinnostou.ja by som bez fotky ako admin dalej recept nepustil.netvrdim ze je to tento pripad,ale potom sem staci recept iba odniekal odpisat s minimalnymi obmenami.
1x mirop
katka78
Je to na škodu autora, lebo keď takýto recept nemá fotopostup, málokto podľa neho bude piecť, hlavne keď je internet plný foto a video návodov.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia