Minitrdelníky (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Cesto je viac-menej od @sovka62 http://varecha.pravda.sk/recepty/trdelnik-skoro-uplne- skalicky/30299-recept.html

27
porcií
20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Do pekárničky nalejeme vlažné mlieko, pridáme rozmrvené droždie a cukor. Keď začnú kvasnice vychádzať nad hladinu, pridáme múku, 1 celé vajce a 2 žĺtka, maslo, soľ, muškátový orech, citrónovú kôru a rum. Zapneme program miesenie. Ak je cesto príliš riedke, pridáme múku. V pekárničke necháme aj vykysnúť.
  2. Cesto rozvaľkáme na tenko na doske posypanej múkou a nakrájame na pásiky hrubé asi 1,5 cm.
  3. Rúrky na šamróny naolejujeme a cesto navinieme od tenšej strany k hrubšej. Snažíme sa cesto veľmi neťahať.
  4. Navinuté cesto jemne gúľnutím pritlačíme.
  5. Uložíme na plech vystlaný papierom a necháme podkysnúť asi 15 min.
  6. Z cesta nám zostali 2 bielka. Rozšľaháme si ich, ale nie na sneh, len aby sa neťahali.
  7. Trdelníky potrieme bielkami a obalíme v nasekaných orechoch, alebo vo vanilkovom cukre, kryštálovom cukre zmiešanom so škoricou.... Uložíme späť na plech a pečieme vo vyhriatej rúre. Z tejto dávky vyšli 2 plech.
  8. Upečené ihneď stiahneme z rúrky a posypeme práškovým cukrom.
  9. A môžeme ochutnať :)