Minilangoše (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Recept mi poslal jeden známy na mail. Dnes som ich pripravila pre vnučku, ktorá prišla na obed. Boli vynikajúce.
20 porcií |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na pripravu minilangošov. Ako odmerka sa používa kelímok z kyslej smotany.
- Do misy vyklopíme kyslú smotanu, prázdny kelímok dvakrát naplníme polohrubou múkou a pridáme do misy, doplníme lyžičkou jedlej sódy a primerane soľou.
- Vypracujeme cesto, ktoré se nelepí na misu.
- Cesto vyklopíme na dosku a vyvaľkáme tenkú placku cca 5 mm. ( V lidli som si už zakúpila podložku na pečenie:))
- Formičkou, nebo pohárikom vykrajujeme malé kolieska...
- ... a smažíme v panvici vo väčšej vrstve oleja, z oboch strán.
- Potierame cesnakom rozmiešaným v troche vody s olivovým olejom.
- Keď sú minilangoše upražené, tak ich posypeme strúhaným syrom...
- ... a dozdobíme podľa chuti kečupom. Sú výborné teplé, ale aj keď ochladnú.
- Keď som fotila poslednú fotku, tak mi fotoaparát odmietol poslúchat a asi si povedal, že, keď sú minilangoše, tak bude aj mini fotka, dívajte: